Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HPV terapija


Autor Poruka

barunica

13.01.2009. 20:30

Postovana doktorice,
Pozitivna sam na HPV visokog rizika. Nemam nikakvih fizicki vidljivih promjena (kondiloma). PAPA test je uvijek dosada kao i sada uredan te nema nikakvih promjena.
Ginekolog mi je propisao terapiju Virolex tabletama i Virolex kremom. Takoder istu terapiju preporucuje i mom partneru.
Da li je propisana terapija u redu, s obzirom da sam u uputama sto dolaze u ljekovima pise da se Virolex primjenjuje kao terapija za HSV? Sto biste Vi preporucili?
Zahvaljujem na odgovoru.

Marija Hršak, dr. med.

07.02.2009. 01:35

Poštovana, terapija sa Virolexom je terapija koja se upotrebljava kod liječenja HSV-a. Kod pozitivnog nalaza HPV visokog rizika promjene se događaju na sluznici vrata maernice i očituju se na PAPA testu u smislu pojave abnormalnih stanica. Vi kod takvih nalaza ne osjećate nikakve promjene. HPV niskog rizika uzrokuje nastanak bradavica (kondiloma). Bitno je da redovito radite PAPA testove, te da jačate imunološki sustav nekim od preparata na tržištu kako bi se Vaš organizam izborio protiv HPV-a.

dea123

07.02.2009. 12:00

Poštovana,meni je također HPV test visokog stupnja.
od kojih su 16 i 18 najrizičniji.
Zanima me dali u jačanju otpornosti organizma pomaže Aloevera tablete?

Kupila sam još i centravitu za vitamine.

Unaprijed hvala

Marija Hršak, dr. med.

07.02.2009. 16:50

Poštovana, jačanje imuniteta je svakako bitno u borbi protiv HPV-a. Preparati koje ste kupili su također dobri, ali ne zaboravite da je jako bitno redovito kontrolirati PAPA test, pogotovo ako je HPV pozitivan.