Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hpv visokog stupnja i cin 3


Autor Poruka

slavica 1981

12.08.2010. 22:25

molim vas za pomoc imam 28 godina i majka sam 4 djece prije tocno godinu dana ustanovljen mi je cin 3 ali tada sam bila trudna sa 4 djetetompa smo to odlucili ostaviti za poslje poroda radila sam kolposkopiju i patohistoloski nalaz i potvrdili su cin 3 to je bilo za vrijeme trudnoce. Porodila sam se ima 4 mjeseca i poslje poroda je radjen papa test i pokazao je izmedju cin 1 i cina 2 pa smo sada neki dan radili tipizaciju hpv i stigao je nalaz da je hpv visokog rizika jako pozitivan danas sam opet ponovila papu i tako nikada kraja a svaki papa test se kod nas ceka po 20 dana ako doktor napise zurno molim vas za savjet sta bi trebala dalje uciniti mozda mijenjati ginekolga ili negdje dalje otici na pregled ili privatno molim vas pomozite

Marija Hršak, dr. med.

08.10.2010. 15:35

Poštovana, uvjerena sam da je Vaš ginekolog savjestan liječnik, pa Vam preporučujem da slušate njegove preporuke u Vašem liječenju. Istina je da trudnoća može pospješiti napredovanje lošeg nalaza PAPA testa, a nakon trudnoće može doći do poboljšanja nalaza. U svakom slučaju, spomenuli ste da ste učinili biopsiju, te da se nalaz PAPA nakon nje poboljšao. Međutim, ako nalaz PAPA testa i dalje bude perzistirao u smislu CIN I i CIN II, potrebno je ponovo učiniti kolposkopiju, te eventualno, ako nalaz i dalje bude loš, LETZ konizaciju ili konizaciju, što je manji operativni zahvat na vratu maternice kojim se odstranjuje promijenjeno tkivo.