Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pomoć molim....


Autor Poruka

Ttinaa

12.02.2009. 16:00

Poštovani...
23 mi je godine.... prošle godine sam radila bris i bio je pozitivan na klamidiju, dobila sam th, nakon toga nalaz brisa je bio negativan. Nakon toga su mi se na malim stidnim usnama pojavile sitne crvene točkice koje svrbe uz izraženo crvenilo....Ginekolog je radio bris na HPV,ali ovaj put bris je bio negativan...Trošila sam razne kreme ali taj neugodan osip ne nestaje. Imate li savijet?

Prije svega toga na koži donjeg dijela trbuha pojavila se mala ranica, dr.opće prakse rekao je da je to "mačja bolest" i preporučio je mazanje s rojazolom, nakon 2 tj je prošlo.
Postoji li mogućnost da je to povezano jedno s drugim, tj. da sam nakon tuširanja, ručnikom mogla prenijeti bakterije s trbuha na vaginu?

Marija Hršak, dr. med.

16.02.2009. 23:00

Poštovana, promjene koje opisujete mogu biti povezane sa raznim stanjima ili zaraznim bolestima. Ukoliko su promjene locirane samo na koži spolovila, a Vaš ginekolog je isključio spolnu bolest, bilo bi dobro da otiđete na pregled kod dermatovenerologa. Na temelju opisanih promjena teško je točno reći o ćemu se radi, jer se takve promjene mogu pojavljivati kod raznih stanja.