Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zašto vagifem ako nisam u manopauzi i nemam izrazitih problema sa sušenjem?


Autor Poruka

tejurina

22.10.2009. 00:05

Molim doktoricu da mi odgovori na jedno pitanje, budući da moja ginekologica nije imala volje i vremena za isto. Naime imam 24 godine i zadnji papa test mi je bio uredan, ali ipak mi je propisan vagifem 15 komada. Na moje pitanje zašto to moram koristit iako mi je papa uredan, dobila sam tek odgovor da mi je to po papa testu. Ja sam papa test vidjela i na njemu nije pisalo ništa o ikakvim ljekovima. Kasnije sam pročitala da se to daje isključivo daje ženama u menopauzi i problemima sa sušenjem i nadraženosti koje je baš i nemam.
Imam hpv inače, sad zadnje što je bilo prije ovog papa testa je bila i ureaplasma. Eto, lijepo molim odgovor jer me zaista strah počet pit nešto takvo bez objašnjanja. Unaprijed hvala

Marija Hršak, dr. med.

01.11.2009. 20:00

Poštovana, Vagifem, tablete za rodnicu se koriste kod žena u menopauzi koje imaju izražene simptome nedostaka hormona estrogena u rodnici, kao što su suhoća sluznice rodnice, posljedični svrbež u rodnici, sve znakovi atrofije rodnice. Ponekad i kod žena koje nisu u menopauzi mogu postojati takvi simptomi zbog hormonalnog disbalansa, odnosno zbog manjka hormona estrogena. Na takav manjak može ukazati i nalaz PAPA testa. Vjerojatno je Vaša ginekologica ne temelju ginekološkog pregleda, te nalaza PAPA testa donijela odluku da koristite tu terapiju.