Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zbog kondiloma kod dermatologa??


Autor Poruka

mtina86

26.01.2009. 19:55

danas sam bila kod svoje ginekologice, radila mi je papu, ja sam joj rekla da sam primjetila kondilome na ulasku u rodnicu, a i da sam napipala kao neke "bubuljice" unutra i ona mi je rekla da za odstranjivanje kondiloma moram k dermatologu...prvi put čujem za to pa Vas molim za pomoć!!!

Marija Hršak, dr. med.

27.01.2009. 04:30

Poštovana, u ordinacijama primarne ginekološke zaštite, Vaš vam ginekolog može premazivati kondilome sredstvima predviđenim za to ili učiniti ECG kondiloma. Međutim, ukoliko u ordinaciji nema sredstava za takvu terapiju, Vaš vas ginekolog tada treba poslati dalje, ili kod ginekologa koji imaju te mogućnosti, ili kod dermatologa koji se također bave takvom kazuistikom, naravno, ako je utvrđeno da se radi o kondilomima.

mtina86

28.01.2009. 02:05

ona je rekla da to jest kondilom, ali ne znam da li se to odnosilo i na ono unutra ili samo ovo izvana. čula sam da se u ovakvim slučajevima treba radit kolposkopija i nakon toga biopsija, al moja doktorica to nije spominjala pa ne znam što da radim...

Marija Hršak, dr. med.

04.02.2009. 23:00

Poštovana, ukoliko na PAPA testu postoje abnormalne stanice (CIN I, CIN II, CIN III, ASCUS, AGC) radi se kolposkopija i ovisno o nalazu biopsija. Ukoliko je Vaša liječnica procijenila da se radi o kondilomu i uputila Vas na daljnju obradu, tako i napravite jer će se u ustanovi u koju ste upućeni kondilomi i tretirati jednim od postupaka koje sam navela u prethodnom odgovoru.