Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zbunjena


Autor Poruka

angie1984

26.02.2009. 23:35

Poštovana!
Prije par mjeseci na području bikini zone, bliže preponama pojavila mi se kao neka vrsta bradavica, točnije njih tri, ne toliko blizu jedna druge. Isprva sam mislila da su prištići jer se pojavilo dan dva nakon korištenja depilacijske kreme te se par dana nakon toga povuklo. No međutim i idući put nakon depilacije ista priča. Misleći da su prištići pokušala sam ih istisnuti no međutim izašli van nisu, a zacrvenili su se oko svog ruba. Sljedeća je stvar bio smeđi iscjedak, ni tamne ni svijetle nijanse nego nešto između, onako vodenast, a popraćen bolovima u donjem dijelu stomaka, ne uvijek i različitog intenziteta. Moram napomenuti da sam odnose imala sa dva muškarca, od kojih sam jednom bila prva, a drugi je prije mene bio u dugogodišnjoj vezi. Svaki sam put koristila zaštitu, ali isto tako sam i svjesna činjenice da kondomi od hpv-a ne štite u potpunosti. Planiram otići kod ginekologa, ali voljela bih čuti i Vaše mišljenje.
Unaprijed zahvaljujujem!

Marija Hršak, dr. med.

02.03.2009. 10:55

Poštovana, prištići koje opisujete da se javljaju uvijek nakon korištenja depilacijske kreme mogu biti i odraz alergije na kremu koju koristite. Probajte neko vrijeme ne depilirati bikini zonu, pa ako se prištići i dalje budu pojavljivali, savjetujte se sa liječnikom.
Što se tiče smeđkaste sekrecije koju opisujete, ona može biti posljedica blažeg hormonalnog disbalansa. Ponekad u vrijeme ovulacije žene mogu imati takve sekrecije koja su odraz promjena razine hormona u tijelu. Svakako savjetujem da napravite ginekološki pregled i učinite PAPA test.