Dječja psihologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 427 | Broj poruka: 1385

anonymous

Hana Hrpka, prof. psih.

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Bebino trzanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lana23

27.12.2010. 20:05

Poštovani, imam bebu staru mjesec i pol dana koja je rođena zdrava u 39.tjednu trudnoće. Normalno jede i napreduje, grčeve je imala kratko vrijeme, ali me muči što svaki put kad je stavimo spavati na leđa,zaspi na dvije minute i probudi se uz vrisak i jak plač,trzne se rukama i vrišti dok je ne podignem i pritisnem k sebi. To izgleda zastrašujuće. Na trbuhu ili na meni zaspi bez problema i zapravo ona jedino i tako spava jer na leđima jednostavno kao da je nešto buni ili straši. Ja sam u trudnoći pod nadzorom liječnika uzimala lijekove Normabel 5 mg dnevno i Citalon 20 mg dnevno jer sam se liječila od depresije pa se bojim da time nisam naškodila bebinom živčanom sustavu pa se ona zbog toga trza. Naime, na trbuhu spava bez problema,ali bismo htjeli da nauči spavati i na leđima. Naša liječnica nam je rekla da se radi o Morovom refleksu,ali naša beba se trzne na leđima u potpunoj tišini bez da je ikakav zvuk uznemiri. Molim Vas za savjet jer neznam što napraviti,a bojim se da s bebom nešto nije u redu.

Lijep pozdrav!

Hana Hrpka, prof. psih.

31.12.2010. 14:10

Poštovana,
prvo bih Vam htjela zahvaliti što ste nam se obratili za pomoć.
Vidim da ste prilično u strahu što se događa s Vašom bebom i ne znate točno što napraviti. To je u potpunosti razumljivo budući da male bebe znaju biti zahtjevne i katkad nejasne oko toga što trebaju. Vjerujem da je teško za vidjeti i čuti svoje dijete kako vrišti i dobro je da ste svaki put spremni primiti ju u naručje i biti strpljivi da pričekate da se smiri.
Rekli ste da ste pili antidepresive za vrijeme trudnoće, možda bi mogli upitati liječnika koji Vam ih je preporučio postoje li uopće posljedice na bebin živčani sustav i koje su. Isto tako, mogli bi ponovno provjeriti bebino stanje kod liječnice te joj objasniti na način na koji ste se nama povjerili da se stvarno brinete i niste sigurni radi li se stvarno samo o Morovom refleksu kao što je rekla. Ako niste zadovoljni brigom koju Vaša liječnica pokazuje, možda bi bilo dobro da potražite savjet od drugog pedijatra. Ponekad nije loše i zatražiti drugo mišljenje.
Također, ako imate još bilo kakvih pitanja možete se javiti savjetodavnoj liniji Hrabrog Telefona koja je besplatna i anonimna na broj 0800 0800 svakim radnim danom od 9 do 20 sati.
Za kraj, iskreno se nadam da će s Vašom bebom biti sve u redu i da ćete moći bez straha uživati u radostima koje će Vam Vaše dijete, sigurna sam, pružiti.
Lijep pozdrav!
Hana Hrpka, prof.