Dječja psihologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 406 | Broj poruka: 1300

anonymous

Hana Hrpka, prof.

Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba
Zagreb, Đorđićeva 26


Dijete ne govori i ne suradjuje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Hana Hrpka, prof.

16.11.2022. 22:40

Draga mama,

hvala Vam na javljanju i iskazanom povjerenju.
Opisujete svojeg trogodišnjeg sina koji se ponaša slično kao djeca opisana u prethodnim upitima. Imate dojam da kasni za vršnjacima što Vas brine i plaši.
Iako sam dobila dojam da Vas zanimaju iskustva i savjeti drugih mama, što bih voljela pohvaliti jer tražite podršku kada ste primjetili da Vam je potrebna, voljela bih čuti nešto više o tome kroz što prolazite. Zanima me koja su to ponašanja koja Vas brinu i jeste li do sada potražili pomoć stručnjaka u svojoj okolini, poput pedijatra ili dječjeg psihologa. Vjerujem da Vas odstupanja u ponašanju Vašeg sina mogu brinuti te Vam želim reći kako je to u potpunosti prirodno. Roditelji koji primjete ili imaju dojam da njihova djeca odstupaju od očekivanog razvoja najčešće osjećaju zabrinutost i strah, a ponekad doživljavaju i osjećaj bespomoćnosti. Pitam se osjećate li se Vi ponekad tako. Važno mi je da znate kako u Vašoj okolini postoje stručnjaci koji Vašem sinu i Vama mogu pružiti odgovarajuću pomoć i podršku.
Pozivam Vas da se ponovno javite i detaljnije opišete svoje misli i brige. Također se možete javiti na savjetodavnu liniju Hrabrog telefona za mame i tate otvorenu svakim radnim danom od 9 do 20 sati na broju 0800 0800 gdje će Vas savjetovatelji rado saslušati i zajedno s Vama osmisliti korake koje možete učiniti kako bi se lakše nosili s brigama koje Vam se javljaju. Možete pisati i na savjet@hrabritelefon.hr.

Srdačan pozdrav,
Hana Hrpka, prof.