Dječja psihologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 427 | Broj poruka: 1385

anonymous

Hana Hrpka, prof. psih.

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


trganje igračaka i cijepanje svojih crtarija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

barbarenna

16.01.2011. 17:30

Poštovana prof.Hana!...Najsrdačnije zahvaljujem na odgovoru na moje prethodno pitanje..Nego zaboravila sam upitati,ako znate zašto dijete cijepa svoje prekrasne crtarije i već izgrađene razne prekrasne figure,makete koje samo učini..i to samo kad je ljutito na nekoga npr.na mene,supruga,prijatelja...ili kad nije po njegovom....Stalno to radi...Muka mi je to gledat...Toliko dugo gradi nešto veliko ili nacrta nešto prekrasno..i onda to sve razvali,rascijepa ako ga netko naljuti ili malo ignorira...Što Vi kažete??..Hvala unaprijed!

Hana Hrpka, prof. psih.

19.01.2011. 16:20

Ponovno se zahvaljujem što ste se za pomoć obratili na ovom forumu.

Čini se da je Vaš sin dosta impulzivan i da se teško kontrolira u napadajima ljutnje. Pretpostavljam da Vas veoma frustrira kada trga stvari i da se osjećate bespomoćno, jer ne znate što da radite. Djeca njegove dobi često rade takve stvari iz prkosa, kako bi privukli pažnju na sebe ili iz nekog sličnog razloga. Bitno je da on shvati da ako podere ili potrga nešto što je dugo radio i u što je uložio mnogo truda da najviše štetu čini sebi. Možda biste mogli razgovarati s njim o tome kako se osjeća kada ga prođe ljutnja i kada shvati što je zapravo učinio, tj. je li tužan što je to potrgao, ljuti li se na sebe, je li mu žao... Na taj način pomoći ćete mu da osvijesti svoje osjećaje zbog učinjenog. Možda idući puta kada se naljuti neće to učiniti jer će shvatiti da time zapravo ne kažnjava Vas jer nije neka situacija bila po njegovom, nego sebe.

Srdačan pozdrav!

Hana Hrpka, prof.