Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


abdominoplastika


Autor Poruka

perol

07.04.2009. 23:40

Pozdrav, zanima me koliko je taj zahvat opsežan, naime poslje prvog poroda ostala mi je tzv. pregača i ispucali trbuh od srtija. trenutno sam drugi put trudna pa me zanima koliko nakon poroda se može raditi i koja je cijena, otklanjate li samo koži ili i masne stanice???
Hvala

Dinko Tončić, dr. med.

10.04.2009. 00:10

Poštovana, abdominoplastika je kirurški zahvat kojim se otklanja višak kože iz područja trbuha. U ovakvim se situacijama vrlo često radi o ispucaloj koži koja se nakon trudnoće nagomila i objesi u manjoj ili većoj mjeri. Često ta koža može poprimiti i oblik pregače. U svakom slučaju se radi o ozbiljnijem kirurškom zahvatu nakon kojega bolovanje i oporavak (kućna njega) traju oko dva tjedna. Nakon trudnoće biste se mogli podvrgnuti zahvatu abdominoplastike oko šest mjeseci nakon poroda, odnosno nakon što se koža maksimalno povuće. Osim viška kože istodobno se odstranjuje i višak potkožnog masnog tkiva. Nakon zahvata abdominoplastike može se primijeniti i liposukcija, kako bi se još dodatno odstranile nakupine masnog tkiva sa kritičnih mjesta.

Dinko Tončić, dr. med.

10.04.2009. 00:10

Cijena ovog zahvata u okviru naše poliklinike se kreće oko 30000 kuna, ovisno o slučaju.