Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nezadovoljstvo ishodom operacije


Autor Poruka

Tea24

28.06.2009. 20:25

Poštovani doktore,
prije dva mjeseca podvrgla sam se operaciji grudi koja je obuhvatila ugradnju umetaka, te odstranjivanje viška kože, odnosno kože koja je visila. Nosila sam grudnjak koji sam dobila u ordinaciji i uredno se pridržavala svih uputa koje su mi dane nakon operacije vezane za tjelesne aktivnosti. Desetak dana nakon operacije medicinske sestre su mi uklonile konce i ostali su mi veliki ožiljci u obliku Y, dakle oko bradavice i okomito niz dojku. Sestre su mi rekle da se ne zabrinjavam izgledom, jer je privremen i da se mažem kremom za ožiljke, što činim 2-3 puta dnevno. Istovremeno masiram donji dio dojki. Ožiljak nije jedini i najveći problem koji me muči, nego oblik dojki. Izrazito se vidi prijelaz između mojih "starih" grudi i silikonskog umetka. Umetci su smješteni ispod prsnog mišića, mogu ih napipati malo iznad plućne kosti i vide se. Pomislila sam da umišljam i da razlika nije tako očita, međutim, kada mi je muž prokomentirao, bez da sam mu prethodno bilo što spominjala, zabrinula sam se. Zvala sam ordinaciju liječnika koji je odradio operaciju i pitala je li potrebno doći na kontrolu i je li ova situacija uobičajena, na što mi je sestra odgovorila da je potrebno pričekati 6 mjeseci da se vidi konačni ishod operacije i samo da nastavim masirati. Prijateljica koja je bila na operaciji kod istog liječnika, no koja je samo ugrađivala umetke, bez uklanjanja viška kože, nije imala nikakvih problema i grudi joj imaju prekrasan oblik, izgledaju kao prirodne. Ne mogu Vam opisati koliko me muči sve ovo i jednostavno mi treba drugo mišljenje. Mislim da sam navela sve relevantne podatke da bi mogli uvidjeti o čemu se radi. Ukoliko je potrebno, mogu Vam poslati fotografiju tako da vidite o čemu se konkretno radi.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Dinko Tončić, dr. med.

01.07.2009. 23:55

Poštovana, zahvaljujem na Vašem upitu, ali moram odmah istaknuti da bi ocjena rezultata ovog zahvata ovim putem bila neobjektivna i neozbiljna. Jedini način da evaluiramo rezultate ove operacije na objektivan i korektan način je da nas posjetite na konzultacijama i pregledu u našoj poliklinici . Ono što mogu reći je da je stav struke kako se o definitivnim rezultatima može govoriti tek nakon šest mjeseci od operacije.