Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Operacija "klempavog" uha


Autor Poruka

ikovac84

27.04.2010. 12:25

Dobar dan.
Moj prijatelj je išao na korektivnu operaciju uha. Jedno uho mu je bilo "klempavo"ali i malo veće od drugoga, a drugo normalno.
I kada se išao informirati kod kirurga, on mu je rekao da će mu to srediti, i da se neće primjetiti osim što će ovo i dalje biti veće.
Kada je operacija završila, i kada je izašao iz bolnice, pokazao mi je, i vidim da mu je kirurg "priljepio" uho za glavu. Pa mu je doktor rekao da će se uho kod relaksacije malo vratiti od glave, i da će oni biti otprilike isto kao i drugo uho (ali i dalje malo veće). Zanima me, hoće li doista biti tako, jer imam i ja takav problem, samo ja imam oba uha takva. Pa me zanima Vaše mišljenje, jer ipak Vi to radite i znate. Jer ipak je to korektivna kirukgija, i to na glavi je baš vidljivo, pa ne bih htio riskirati. Pa Vas molim, ako možete odgovoriti, dali se to uho hoće doista vratiti, i koliko se uha obično vraćaju (odstojanje od glave)poslije operacije?
Unaprijed se zahvaljujem.

Dinko Tončić, dr. med.

10.05.2010. 20:40

Poštovani, pravilo struke je da se prilikom korekcije odstojećih uški napravi tzv. hiperkorekcija, kako bi uho nakon dva mjeseca od operacije došlo u željenu poziciju, jer se hrskavica ponaša kao "feder" tj. ima svoju memoriju koja je tjera natrag u stari položaj. Da li će se to dogoditi i kod Vašeg prijatelja ovisi o tehnici koja je primijenjena i o nizu drugih faktora (elastičnosti hrskavice , koliko je hrskavica jako srasla uz glavu) i sl. No, u svakom slučaju, kod asimetrije između dviju uški, nikada nije moguće postići savršenu simetriju . Određene manje asimetrije su uvijek za očekivati te se toleriraju, ali one nebi smjele biti značajnije.

ikovac84

12.05.2010. 10:15

Hvala na odgovoru.
Nadam se da će sve biti kako je doktor planirao.
A tko zna, možda se i ja odlučim na to.
Hvala.
Pozdrav

maximus

12.08.2012. 15:55

operirao sam oba uha. izvadio sam konce i usi su mi jos otecene i bolne na dodir. to sve traje vec 11 dana. je li to normalno i koliko ce to jos trajati?

Dinko Tončić, dr. med.

25.10.2012. 23:55

Poštovani, ispričavam se na neznatnom kašnjenju i pretpostavljam da je vrijeme već dalo odgovor na Vaše pitanje te se nadam da je sve prošlo u najboljem redu.

D89

12.11.2012. 09:35

Poštovani,

imam jedan upit za koji se nadam da ćete uspjet izdvojit malo vremena. Naime, prije 8 godina operirala sam obje uške. Rezultat operacije na desnom uhu je uspješan, međutim, lijevo uho je i dalje zauzimalo neuobičajen položaj. Krajem veljače ove godine, podvrgla sam se korekciji lijeve uške. No niti ovaj put rezultat nije zadovoljavajući. Moram napomenuti da mi se prije tjedan dana zbog ogrebotine otvorila rana te mi curi krv i gnoj, što me zapravo plaši jer je proteklo 8 mjeseci od zadnjeg zahvata na tom uhu. Oba dva puta operacije su izvedene u Općoj bolnici Vinkovci, dakle preko HZZO-a.
Možda je malo neprikladno, no ono što mene zanima je koliko bi iznosila cijena korekcije odstojeće uške lijevoga uha? Znam da bi bilo najbolje obaviti konzultacije, no malo mi je nezgodno jer radim, a nisam iz Zagreba. Daljnje detalje bih dogovarala nakon saznanja tražene informacije.

Lijep pozdrav!

Dinko Tončić, dr. med.

26.11.2012. 01:00

Poštovani, raspolažemo kirurškom tehnikom uz koju se uške ne vraćaju u staru poziciju, a posebno često, gotovo u pravilu je primijenjujemo u revizijskim operacijama , nakon što se uho vrati u . početni položaj. S obzirom da su Vaše uši već dva puta operirane i s obzirom da treba postići što veću simetriju između lijeve i desne strane, cijena ovog zahvata bi bila oko7000 kn za gotovinsko plaćanje ! Što se tiče gnojne sekrecije iza uha, prema Vašem opisu bi se moglo raditi o koncu koji se probija prema površini kože.
Trebali biste se obratiti svom kirurgu ili nekome kompetentnom tko bi Vam kroz jedan manji zahvat u lokalnoj anesteziji odstranio šav . Ukoliko ste zainteresirani za pregled i konzultacije u našoj Poliklinici slobodno nam se možete obratiti na mail: dinko@toncic.net.

aleksa212

16.07.2013. 21:30

koliko kosta operacija jer sam cuo da se od 18 godina placa pa me zanima koliko

Dinko Tončić, dr. med.

20.07.2014. 08:35

Poštovani, cijena korekcije odstojećih uški u okviru Poliklinike dr. Tončić iznosi 8.500 kuna za gotovinsko plaćanje. Radi se o manjem, vrlo efektnom kirurškom zahvatu koji se izvodi u lokalnoj anesteziji sa čijim ishodom su naši pacijenti redovito vrlo zadovoljni. Sam oporavak nakon ovog zahvata traje ukupno tjedan dana. U vezi termina za pregled i konzultacije te za dodatne informacije vezane uz ovaj zahvat možete nas slobodno kontaktirati na mail info@toncic.net ili na telefonski broj 014618888 .

lovro23

05.08.2014. 22:15

Poštovani,

Prije 5. godina operirao sam oba uha. Unutar godine dana od operacije lijevo uho se u gornjem dijelu vratlio i nije simetrično s desnim uhom. Desno uho je lijepo priljubljeno uz glavu i ostalo je u potpunosti u onom polažaju u kojem je bilo od same operacije. Zanima me može li se napraviti ponovni zahvat samo tog manjeg dijela u gornjem kutu lijevog uha, budući da bi volio da su oba uha simetrična.

Unaprijed zahvaljujem i srdačan pozdrav.

Dinko Tončić, dr. med.

03.08.2015. 08:15

Poštovani, zahvaljujem na upitu, dodatna korekcija uha se uvijek može napraviti. U okviru Poliklinike dr. Tončić raspolažemo tehnikama i metodama pomoću kojih se uspješno mogu napraviti i ovakve manje korekcije. Ukoliko ste zainteresirani možete nam se obratiti na telefonski broj 014618888 ili na mail info@toncic.net