Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povećanje grudi matičnim stanicama


Autor Poruka

ivkka

07.06.2011. 15:50

Poštovani doktore,

Zanima me Vaše cijenjeno mišljenje o uspješnosti i li neuspješnosti metode povećanja grudi matičnim stanicama. Također bih Vas molila da navedete koji bi to razlozi govorili u prilog,a koji protiv ove metode.
Hoće li ova metoda u budućnosti zamijeniti silikonske umetke?
Mora li pacijent biti deblji, budući da se koristi masno tkivo i je li metoda manje uspješna kod mršavijih osoba? Ako je cijena jednog tretmana 60 000 kn i mora se ponoviti znači li to dodatnih 60 000 kn?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!

Srdačan pozdrav!

Dinko Tončić, dr. med.

07.06.2011. 23:55

Poštovana, za sada je najefikasnija metoda povećanja grudi još uvijek pomoću silikonskih implantata, koji se neprestalno usavšavaju u svojoj kvaliteti.
Što se tiče povećanja grudi vlastitim masnim tkivom (ili kako ga neki zovu: povećanje grudi matičnim stanicama), za sada su rezultati još vrlo skromni, jer se u većini slučajeva grudi mogu povećati samo za jedan broj i to najčešće samo privremeno, jer se veliki dio masnih stanica u narednim mjesecima nakon zahvata resorbira. Za sada je ova metoda ipak još uvijek u povojima.