Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 126 | Broj poruka: 348

Dinko Tončić, dr. med.

Poliklinika dr. Tončić
Zagreb, Mlinovi 159a


Povećanje grudi matičnim stanicama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivkka

07.06.2011. 15:50

Poštovani doktore,

Zanima me Vaše cijenjeno mišljenje o uspješnosti i li neuspješnosti metode povećanja grudi matičnim stanicama. Također bih Vas molila da navedete koji bi to razlozi govorili u prilog,a koji protiv ove metode.
Hoće li ova metoda u budućnosti zamijeniti silikonske umetke?
Mora li pacijent biti deblji, budući da se koristi masno tkivo i je li metoda manje uspješna kod mršavijih osoba? Ako je cijena jednog tretmana 60 000 kn i mora se ponoviti znači li to dodatnih 60 000 kn?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!

Srdačan pozdrav!

Dinko Tončić, dr. med.

07.06.2011. 23:55

Poštovana, za sada je najefikasnija metoda povećanja grudi još uvijek pomoću silikonskih implantata, koji se neprestalno usavšavaju u svojoj kvaliteti.
Što se tiče povećanja grudi vlastitim masnim tkivom (ili kako ga neki zovu: povećanje grudi matičnim stanicama), za sada su rezultati još vrlo skromni, jer se u većini slučajeva grudi mogu povećati samo za jedan broj i to najčešće samo privremeno, jer se veliki dio masnih stanica u narednim mjesecima nakon zahvata resorbira. Za sada je ova metoda ipak još uvijek u povojima.

Jen23

06.05.2017. 09:55

Poštovani,

U zadnjih nekoliko godina povećanje grudi matičnim stanicama je dosta napredovalo, i sad nije potrebno raditi više operacija da bi se postigla željena veličina, nego se u jednom zahvatu može to postići. Mene zanima postoje li studije koje su dokazale da ovakva vrsta povećanja ne pogoduje stvaranju stanica raka ili povećava rizik od toga.
Kakav je stav struke kod nas o tome?

Hvala puno i srdačno pozdravljam,
Jenny