Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


septorinoplastika, korekcija vrska nosa


Autor Poruka

ChemMat

07.06.2009. 13:25

Poštovani,

prije godinu dana mi je savjetovana septorinoplastika zbog devijacije septuma... od svoje 5. godine (sada imam 23) imam poteskoca s disanjem (nista znacajno, ali "osjeti" se neprohodnost jedne nosnice) sto je vjerojatno posljedica jednog pada nakon kojeg mi je uocena devijacija... osim toga, doktor mi je rekao da imam "nabor" u toj nosnici i slabost nosnih hrskavica prilikom udisaja sto bi takodjer moglo utjecati na disanje...
zbog spleta okolnosti na operaciju jos nisam otisla...
s obzirom da operacija nije estetske prirode (radila bih ju u bolnici na otorinolaringologiji), zanima me da li ce nakon operacije nos biti (vizualno) ravniji (jer su doktori rekli da ga nece lomiti), tj. na koji nacin se onda provodi ispavljanje septuma?
da li nakon takve operacije mogu ici i na estetsku operaciju nosa ili se kasnije na nosu vise ne bi smjelo nista ispravljati? osim te devijacije, imam poprilicno sirok vrsak nosa pa sam to htjela korigirati... i kolika je cijena (kod vas u ordinaciji) takve korekcije vrska nosa?

unaprijed hvala na odgovoru!

Dinko Tončić, dr. med.

10.06.2009. 23:30

Poštovana, korekcija nosne pregrade (septuma) i estetska korekcija nosa su dvije različite operacije, koje se mogu izvesti istovremeno, ali i posve odvojeno, neovisno jedna o drugoj. Otežano nosno disanje može biti uzrokovano devijacijom nosne pregrade, ali i naotečenom sluznicom nosa i nosnih školjki.tPrije ovakvog zahvata treba ustanoviti da li se stvarno radi o značajnoj devijaciji nosnog septuma , koji izaziva ovakve tegobe ili je pak riječ o kronično upaljenoj nosnoj sluznici, koja se ne može izliječiti operativnim zahvatom. Cijena estetske korekcije nosa u našoj poliklinici iznosi 10000 kuna, estetske korekcije u kombinaciji sa korekcijom nosne pregrade 12000 kuna, a sama korekcija nosne pregrade iznosi 5000 kuna.

ivananiksa1

23.01.2016. 11:40

Pozdrav,
Imam jedno pitanje.
Idem na operaciju nosa u polikliniku "ribnjak"
I dijagnoza mi glasi:
Deformatio pyramidis nasi.
Na googlu sam pronasla to ali se spominje jedino Deformatio septo i pyramidis nasi.
Sta to znaci,nigdje ne mogu pronaci tu dijagnozu gdje se spominje samo piramida nosa.
Molim vas ako mi mozete pojasniti.
Unaprijed zahvalna,
Lijepi pozdrav

Dinko Tončić, dr. med.

06.12.2016. 23:00

Poštovani, "Deformatio pyramidis et septi nasi" je medicinska dijagnoza koja bi u prijevodu značila da postoji deformacija nosne pregrade tj. nosnog septuma i nosne piramide odnosno tzv. vanjskog nosa. U biti ova dijagnoza bi u kirurškom i praktičnom smislu značila da postoji indikacija za funkcionalnu i estetsku korekciju nosa.