Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 123 | Broj poruka: 342

Dinko Tončić, dr. med.

Poliklinika dr. Tončić
Zagreb, Mlinovi 159a


Standardna operacija fibroadenoma ili plastična operacija?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

anakin

06.03.2015. 11:45

Postovani,

Imam 28 godina, a od svoje 16. godine imam dobroćudne fibroadenome u obje dojke. Jedan sam operirala sa 17, ali daljnja preporuka doktora bila je samo pratiti stanje, i ne operirati ništa ukoliko mi ne smetaju. S godinama su mi grudi postale nešto osjetljivije na fluktuacije hormona pa sada osjećam povremenu nelagodu zbog prisutnosti fibrodaenoma.

Kako ih imam više i kako se nalaze u obje dojke, pitam se koliko bi u mom slučaju imalo smisla 'reckati' grudi malo po malo, odnosno, ne bi li u mom slučaju bila bolja opcija učiniti plastičnu operaciju/korekciju dojki u kojoj bi se odjednom izvadili svi fibroadenomi s minimalnim ožiljcima?

Zapravo mi nije sasvim jasno kome bih se trebala obratiti, standardnom krirugu u bolnici/klinici za tumore, ili privatniku koji se bavi samo plastičnom korekcijom? Zahvaljujem unaprijed na bilo kakvom savjetu.

Dinko Tončić, dr. med.

06.12.2016. 23:35

Poštovana, radi specifičnosti Vaše situacije preporučam da se obratite plastičnom kirurgu na bolnici kako biste dogovorili redosljed postupaka . U svakom slučaju uklanjanje fibroadenoma je pokriveno Vašim zdravstvenim osiguranjem te za to nebiste trebali snositi troškove dok estetsku korekciju grudi zdravstveno osiguranje ne pokriva.