Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povećanje dojki i tvorbe


Autor Poruka

sh

17.07.2015. 19:30

Poštovani,

velika mi je želja napraviti operaciju povećanja grudi. Međutim, najviše me koči činjenica da dugi niz godina imam tvorbu u lijevoj dojci te se ista nedavno pojavila i u desnoj. Jasno mi je da bi implatant prvenstveno zbog mojih jako malih grudi morao ići iza mišića te se na taj način ne bi ni dirao žljezdni dio što bi mi omogućilo daljnje kontroliranje dojki. Ono što mene zanima, da li pružate mogućnost, odnosno da li postoji mogućnost, da se pod operacijom povećanja grudi napravi i operacija otklanjanja tih tvorbi iz prsa? Jasan i citiran zadnji nalaz vam navodim u nastavku.

"Kontrolni UZV dojki pokazuje u GLK lijeve dojke hipoehogenu oštro ograničenu tvorbu dimenzija 12,8 x 5 mm, UZV karakteristika FA.
Tvorba istih karakteristika nalazi se u DMK desne dojke prema 6h dimenzija 7x3 mm.
Retromamilarno desno vidi se hipohogena zona promjera 11mm.

U preostalom dijelu parenhima obje dojke suspektnih žarišnih lezija se ne uočava. Aksile bez limfadenopatije."


Svjesna sam da za navedenu operaciju žena mora biti zdrava stoga ne znam da li ja spadam u tu skupinu? Da li je uopće pametno upuštati se u operaciju grudi pošto postoji mogućnost za rastom tih tvorbi kao i nastanka novih?


Zahvaljujem se na odgovoru,
lijepi pozdrav!

Dinko Tončić, dr. med.

06.12.2016. 23:30

Poštovana, zahvaljujem na Vašem upitu, međutim radi specifičnosti Vaše situacije preporučio bih da se javite na pregled i konzultacije kod plastičnog kirurga, jer je mišljenje koje možemo dati ovim putem više općenitog karaktera .