Estetsko-korektivna dermatologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 65 | Broj poruka: 177

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Crvene mrlje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tajana104

29.04.2014. 17:00

Poštovani,
prošle godine (2013.) krajem 4. mjeseca počele su mi se pojavljivati crvene mrlje po nogama kada hodam, ustanem ili stojim. Išla sam kod imunologa, dermatologa, svog obiteljskog liječnika i na hitnu kada se prvi puta pojavilo, nitko od njih ne zna s čim je to povezano. Mrlje se nalaze u koži, crvene su i vrele. Budući da je sada opet došlo toplo vrijeme one su na mojim nogama čim je vani vruće, kada uđem u kuću i sjednem ili legnem one nestanu. Pojavljuju se još nakon tuširanja i kada stojim pokraj izvora topline kao što su štednjak ili kamin. Sve mi je to povezano s toplinom. Primjetila sam i malo oticanje oko koljena, ali skoro neprimjetno. Noge postanu teške od koljena prema dolje. Zanima me trebam li se brinuti i zahtijevati od doktora da me pošalje na još nekakve pretrage? Da još dodam, imam 20 godina, preboljela sam mononukeozu prošle godine, imala sam alergijsku astmu kao dijete, i sada sam i dalje alergična ne pelud, trave, prašinu itd.
Unaprijed Vam hvala i molim Vas da me uputite na drugo područje medicine ako sam pogriješila.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.04.2014. 23:40

Možda bi se moglo raditi o nekoj od tzv. fizikalnih urtikarija (potaknute toplinom) ili o nekoj cirkulacijiskim promjenama. U svakom slučaju ne radi se o nikakvoj ozbiljnijoj problematici. I kod takvih promjena, obično nema učinkovite terapije.