Estetsko-korektivna dermatologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 65 | Broj poruka: 177

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crveni osip po licu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

rozaaa

19.04.2015. 16:45

Poštovani, imam 22 godine i nikad nisam imala problema s kožom, osim malo mitesera i suhoće kože lica i tijela. Prije mjesec dana sam u dva navrata pila antibiotike (razmak je bio 2 tjedna) i radilo se o Sumamedu i Sinersulu. Nakon toga, koža lica mi je podivljala. što god stavim peče i bocka, "osip" izgleda kao prištići iz daleka budući da je malo iznad razine kože i crveno je. Zna se i perutati. Na suncu mi je gore, tj postane još crvenije. Koristim kreme sa zaštitnim faktorom, pazim što jedem, pijem mnogo tekućine, izbacila sam kavu, ali ovo jednostavno ne nestaje. Osip se nalazi po obrazima. Do sad sam koristila Bioderminu kremu protiv crvenila i odgovarala mi je do jednog dana kad sam ju stavila ujutro po običaju pa se moj osip raširio po cijelom licu i prešao u ljubičastu boju s osjećajem žarenja. zaista mi je najbolje kada ništa ne koristim, međutim onda mi je koža presuha pa sve svrbi. Ne znam da li je bitno, ali pijem kontracepcijske pilule već jako dugo i alergična sam na pelud (uzimam claritine). U obitelji mi majka ima rosaceu i daljnji rođaci atopijski dermatitis. Molim Vas neki savjet, već sam svašta čula, od gljivica po licu do alergije na sunce.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.04.2015. 13:00

Ne mogu Vam reći bez pregleda o čemu je riječ. Gljvična infekcija i alergija na lijek ne čine mi se vjerojatnim. Prije bi došao u obzir seboroički dermatitis pa i rozacea. Najbolje bi bilo da obavite dermatološki pregled s ciljem postavljanja točne dijagnoze. O tome ovisi i terapija.