Estetsko-korektivna dermatologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 65 | Broj poruka: 177

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Problemi s licem


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

valentina16

27.02.2013. 15:10

Poštovani, moj dečko već duže vrijeme se žali na obješenu kožu na licu, tvrdi da mu koža kod očiju toliko pada da izgleda 15 godina stariji. Ne znamo u čemu je problem, koristio je razne kreme protiv toga ali ništa ne pomaže. možete li dati savjet što da uradi?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

28.02.2013. 09:40

Pitanje je u načelu za forum estetska kirurgija, te ga postavite tamo. Nadalje, morali bi navesti i nešto više podataka (npr. dob).-

malomi

18.06.2013. 18:55

Poštovani,
Prije godinu dana su mi se pojavile tamne mrlje na području čela, ispod očiju i na brkovima, koristila sam svakakve kreme i ništa mi nije pomoglo, zanima me dali uopće postoji nekakav tretman da mi se u potpunosti otklone mrlje?
Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.06.2013. 21:55

Trebalo bi točno utvrditi narav promjena, ali pretpostavljam da se radi o melasmi ili sličnim hiperpigmentacijama. Uklanjanje ovakvih promjena treba odgoditi do jeseni. Do tada, obavezno izbjegavanje jačeg izlaganja suncu uz stalno korištenje krema sa visokim zaštitnim faktorima. U protivnom će doći do pojačanja pigmentacija. Na jesen dolaze u obzir kreme za izbjeljivanje (npr. Pigmanorm), kemijski peelinzi itd. Točan izbor tretmana mora Vam odrediti dermatolog.

doravolinutellu

22.07.2013. 10:00

Znaci ne znam gde da ovo drugde pitam. Imam od rodenja kao promjenu pigmentacije na licu, isla sam i kod doktorice. Ona kaze da se to zove u narodu kao mrlja bijele kave ili tako nesto. Mene zanima jel se to moze uklonit nekom kremom i nekim preparatima? Ili koji su uopce moguci nacini rijesavanja toga?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.07.2013. 09:30

Takve promjenen ne mogu se ukloniti kremama ili sličnim preparatima. Može se pokušati lasersko uklanjanje (Q-switched ruby laser).