Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


artroza


Autor Poruka

Marija

09.01.2002. 15:26

Poštovani, prije nekoliko mjeseci sam počela osjećati bolove u podlakticama. Nakon što sam ponovno počela ići u teretanu, bolovi su prestali. Međutim, u posljednja 2 mjeseca imam bolove u dlanovima - između dna palca i zapešća. Bole me obje ruke, ne jednakog intenziteta istovremeno. Kako su bolovi bili prilično jaki u posljednje vrijeme, otišla sam fizijatru, koji je odmah rekao da se radi o artrozi, obzirom na simptome i zbog naizgled otečenog zgloba. Zanima me može li se tako jednostavno dijagnosticirati artroza, jer ja mislim da mi zglobovi nisu otečeni. Imam, naime oduvijek prilično "košćate" zglobove prstiju i ruku uopće.
Napominjem da imam 49 godina i gotovo nepokretnu majku koju svakodnevno dižem, vježbam s njom i obavljam slične teške radnje što sigurno utjeće na navedeno stanje. Mazanje voltarenom ili uzimanjem tablete, zaustavi bolove.
Postoje li još neki pregledi koje bih trebala obaviti?
Srdačno vas pozdravljam i zahvaljujem na odgovoru.
Marija

mr sc dr Porin Perić

25.01.2002. 18:56

Štovana Marija!

Moguće je naravno da se radi i o artrozi, ali budući spominjete otekline zgloba treba svakako učiniti RTG obje šake, sedimentaciju, kompletnu krvnu sliku i alkalnu fosfatazu za početak. Iz navedenih pretraga može se s većom sigurnošću zaključiti o čemu se radi.Poboljšanje na primjenu antireumatika dobar je znak i može čak upućivati i na mišićno porijeklo boli.

Lijepi pozdrav, mr.sc.Porin Perić,dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog