Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol u ledima


Autor Poruka

rina

06.09.2001. 16:19

Sportski sam tip (trcim povremeno, cesto vozim bicikl, odlazim na aerobic..)Unatrag otprilike 6 mj. poceli su se javljati bolovi u gornjem dijelu leda. Bol je neugodna (nekako mukla), a sve prestaje kad si jako rastegnem kicmu i lopatice pokucam spojiti. Osjecaj je kao da nesto "unutra" mora puknuti. Doktorica opce prakse je konstatirala da bi to moglo biti jer mi kicma (kada se savinem prema dolje) lagano"vuce" u desnu stranu - kao da je spigana. Da li preporucate neke detaljnije pretrage?

dr Porin Perić

08.11.2001. 17:11

Poštovana Rina!

Vrlo vjerojatno se radi o promjenama mekih tkiva (mišića, ligamenata i slično) u području gornjeg dijela leđa, budući tegobe nestaju istezanjem. No, budući vaša liječnica opće medicine spominje i mogućnost iskrivljenja kralježnice u stranu (skolioza?) neophodno je barem učiniti RTG snimku toga dijela kralježnice (pretpostavljam
torakalne(prsne)) i s tim nalazom doći na pregled kod liječnika fizijatra-reumatologa. detaljnije informacije dobiti ćete na samom pregledu!