Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol u peti


Autor Poruka

Predrag

14.01.2002. 20:50

Poštovani!
Imam 37 godina. Do prije tri godine sam bio aktivni sportaš kada su počeli problemi sa bolovima u peti. Bol se javlja na hvatištu ahilove tetive za petnu kost, a nakon trčanja (ili čak dužeg i intenzivnijeg hodanja) se širi i na ahilovu tetivu i potom to traje i nekoliko dana. Cijelo vrijeme imam osjećaj kao da mi je zabijen čavao u petu. Mišići podkoljenice su mi atrofirali za oko 4 cm, i više se ne mogu baviti niti rekreacijom. Klupski liječnik mi je dva puta davao blokade, koje su kratkoročno pomogle ali je poslije bivalo sve gore. Liječio sam se svim dostupnim fizikalnim terapijama koje mi nisu ništa pomogle, a pio sam i sve vrste lijekova (lubor, voltaren, ibuprofen...) no ništa ne pomaže. Više nisam sportaš ali tegobe ne prestaju, bol je stalno blago ili jače prisutna te se brinem kako ću dalje sa starenjem moći hodati jer i sada primjetno šepam.
Unaprijed hvala!

mr sc dr Porin Perić

26.01.2002. 22:09

Štovani Predrag!

Kod Ahilodinije (tj.bolne pete) kod koje ne dođe do poboljšanja na primjenu klasičnih fizikalnoterapijskih procedura, a tegobe i dalju traje i smetaju bolesnika, treba konzultirati ortopeda, jer se određenim kirurškim zahvatima može dovesti do poboljšanja. Posebice u slučajevima kada se pronađe patološkoanatomski uzrok navedenim tegobama, što može biti prisutnost koštanog trna ili kljuna na navedenom hvatištu. Stoga preporučam konzultaciju ortopeda.

Lijepi pozdrav, mr.sc.Porin Perić. dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog