Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zdrobljeno stopalo


Autor Poruka

DARKO

17.01.2002. 20:31

Poštovani!

Prije cetiri godine operirao sam stopalo u Lovranu.Ukratko,peta mi je otisla u iverje i uspjeli su u Lovranu to sve skupa vratiti na mjesto tako da danas skoro normalno hodam.Sada dolazi moj problem.U nozi su mi ostale plocice koje sam morao izvaditi godinu i pol nakon operacije,dakle prije dvije i pol godine.Interesira me kakve posljedice mogu imati zbog tih plocica i dali ih trebam pod obavezno izvaditi.Imam 44 godine i iskreno govoreci strah me operacije.
Unaprijed hvala!

mr sc dr Porin Perić

26.01.2002. 22:14

Štovani Darko!

U načelu se osteosintetski materijal vadi nakon većine kirurških zahvata, ali za svaki pojedini slučaj dobro se konzultirati s operaterom.
S druge strane, prisutnost osteosintetskog materijala u tijelu može biti limitirajući činitelj pri vršenju nekih pretraga poput magnetske rezonance, pri provođenju velikog dijela fizikalnoterapijskih procedura poput elektroterapija i sl. Molim ipak konzultaciju s operaterom.

Lijepi pozdrav, mr.sc.Porin Perić,dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog