Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolno koljeno


Autor Poruka

Matilda

11.01.2002. 03:05

Prije pet dana ja sam najednom osjetila jaku bol u desnom koljenu. Ta bol nije bila u zglobu nego u tkivu i kostima oko koljena. Nakon 8 sati koljeno je bilo jako nateceno, crveno i bol je bila jos jaca tako da mi je bilo tesko hodati. Doktor mi je rekao da najvjerovatnije imam bursitis i prepisao mi je 375 mg naproxen - 1 tableta 3 puta na dan i 250 mg cephalex 1 tableta 4 puta na dan. Slijedeci dan moja cijela noga bila je otecena, bolna, vruca na dodir i crvena od koljena do zgloba ali samo prednji dio noge je bio crven. Tada su me vidjela dva doktora i rekli su mi da najvjerovatnije imam cellulitis. Doza antibiotika je poduplana. Dva dana nakon te dijagnoze noga mi je jos uvijek natecena a crvenilo se jedvo vidi osim na koljenu koje je jos uvijek tamno crveno. Bol je jos uvijek osjecam ali ne vise intenzivno kao prije. Zeljela bih nadodati da je bol osim u koljenu bila u misicu sa vanjske strane noge.
Izmedju ostaloga moj disk L5 S1 je herniated.
36 mi je godina i radim kao mentor i analiticar kvalitete u kompjuterskoj industriji. Dvije trecine dana sjedim i upotrebljavam keyboard i mouse. Jednu trecinu se krecem kada pomazem osoblju u uredu.
Mozete li mi reci sto vi mislite o mom slucaju.
Puno hvala,
Matilda

mr sc dr Porin Perić

26.01.2002. 21:53

Poštovana Matilda!

Prema Vašim navodima vjerojatno se ipak radilo o celulitisu ili flegmoni u području koljena i potkoljenice- dakle o bakterijskoj infekciji, koja se uspješno liječi antibioticima, što je vidljivo i iz Vaših riječi, jer je odmah nakon primjene antibiotika crvenilo značajno splasnulo i simptomi su se popravili. Nerijetko i temperatura zna biti povišena, ali to mi niste naveli. Možda ste se nesvjecno ogrebali ili površno ozljedili kožu u navedenom području pa je infekcija krenula izvana, ili je organizam tako reagirao radi postojanja neke druge infekcije u tijelu za koju možda niste niti znali. Navedeno stanje u osnovi nema nikakve veze s vašim herniiranim diskom ili Vašim zanimanjem, tako da s te strane možete biti mirni. Postoji mala vjerojatnost da će se to ponovno događati, ali sugeriram u slučaju ponovne pojave učiniti dobar pregled u specijalsite infektologa ili interniste radi isključenja drugih mogućih razloga za tu bolest.

Lijepi pozdrav, mr.sc.Porin Perić, dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog