Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krivi srast kosti podlaktice


Autor Poruka

Emina

11.01.2002. 20:19

Molim vas da mi odgovorite na sljedeće pitanje:
Dječak je slomio obije kosti podlaktice slika nakon namještanja kosti je bila uredu dobio je lontgetu na tjedan dana nakon toga gips na tri tjedna slika prije gipsa je bila uredu ali sad nakon tri tjedna lakatna kost je srasla dobro a palčana je počela bod kutem. Za vrijeme nošenja gipsa dječak je mogao pomicati ruku gore dole kroz gips. Da li je normalno da ju je on mogao pomicati? Ili je nešto drugo i šta poremetilo normalno zarastanje kosti? Unaprijed hvala na odgovoru ova informacija vrlo mi je važna!

mr sc dr Porin Perić

26.01.2002. 21:57

Poštovana Emina!

Vas očito brine da li je gips bio dobro postavljen. Svrha svake imobilizacije ( i longete i gipsa) jest sprečavanje mogućih pokreta u navedenoj regiji koja se imobilizira. Ako je Vaš dječak mogao pomicati ruku gore-dole ispod gipsa taj uvjet očiti nije poštovan, pa dakle niti imobilizacija vjerojatno nije bila u cijelosti adekvatna. Teško je bilo što egzaktno reći bez uvida u kliničko stanje bolesnika, ali mislim da je to ono što ste htjeli znati.

Lijepi pozdrav, mr.sc.Porin Perić, dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog