Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


calcarrea


Autor Poruka

Ivan

26.03.2002. 15:53

Vec dvije godine (imam 38 g.) osjecam konstantnu bol u desnom ramenu. Nakon 5 posjeta lijecniku, tri rendgena, utvrdili su postojanje nakupine kalcija velicine badema. Pokusano je nekom injektivnom otopinom direktno u rame, medjutim bolovi su ostali. Nakon toga je pokusana perforacija nakupine injektivnim ubodima na vise mjesta, da bi se navodno ta "loptica" napunila krvlju i raspala. Bol se nije smanjila.
O terapiji ultrazvukom ili laserom nije bilo niti rijeci. Buduci zivim u inozemstvu, nemam informaciju o mogucim tretmanima, te Vas molim za savjet. Unaprijed hvala.

Mr.sc.dr. Porin Perić

04.07.2002. 16:13

Poštovani Ivane!

Samo postojanje kalcifikata (ili nakupine kalcija kako Vi kažete ) u ramenu ne mora značiti da to rame treba i liječiti, jer kalcifikat često puta postoji a da osoba nema nikakvih simptoma. Budući Vi imate konstantne bolove u ramenu, takvo stanje koje nazivljemo kalcificirajućim tendinitisom ( ili nakupinom kalcija unutar određenih tetiva) treba liječiti. Jedan od načina je i ovaj koji je u Vašem slučaju oproban, očito bez uspjeha. Drugi dobar način jest i primjena ultrazvuka, lasera ili nekih elektroprocedura u području bolnog ramena, sve skupa kombinirano s medicinskom gimnastikom (vježbama).
Sugeriram svakako pregled liječnika fizijatra ili reumatologa radi odluke o daljnjem liječenju.



Srdačan pozdrav, mr.sc.Porin Perić, dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog