Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


koljeno


Autor Poruka

goran

04.02.2002. 21:37

Vec godinu dana imam bolove u koljenu nakon svakog treninga ili odigrane utakmice. Igram nogomet.Sljedeci dan je uvijek opet sve u redu.Molim Vas dajte mi neki savjet sto bi bilo najbolje uciniti.Hvala.

mr.sc.dr. N. Laktašić-Žerjavić

10.03.2002. 18:06

Teško je određeno odgovoriti na ovo pitanje. Postoji mogućnost da ste ranije ozlijedili koljeno tj. menisk ili ligamet koljena, ili da je došlo do trošenja zglobne hrskavice, ili što bi bilo najjednostavnije da je takvo periodičko opterećenje pre veliki napor za vaše koljeno zbog pre slabe muskulature. Za točan odgovor neophodan je dobar otropedski pregled stoga vam savjetujem da posjetite ortopeda ili fizijatra. Za prvu pomoć dobro je da poslije utakmice "zaledite koljeno" tj. da 5-10 minuta masirate prednji dio koljena ledom što će sprijećiti oteklinu koljena i umanjiti bol, te da osnažite mišiće koljena u prvom redu kvadriceps.

mr.sc.dr. N. Laktašić-Žerjavić, fizijatar