Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Misicna atrofija


Autor Poruka

Jelena

15.03.2002. 17:15

Postovani,
interesuje me koja je i kakva (detaljno) fizikalna terapija kod misicne atrofije.
Takodje, htela bih znati biolosko-fizioloska dejstva saune (kao jednu od fizikalnih procedura) kao i njenu primenu kod:
-sportskih povreda
-kardiovaskularnih bolesnika
-gojaznosti

Mr.sc.dr. Porin Perić

03.07.2002. 20:34

Štovana Jelena!

niste precizirali na koju mišićnu atrofiju mislite.Ako se radi o atrofiji mišića nakon nejkih ozljeda, upala ili mirovanja, treba svakako jačati atrofuičnu mišićnu skupinu primjenom aktivno potpomognutih ili aktivnih vježbi protiv otpora uz dodatnu elekstrostimulaciju navedenih mišića ako je to potrebno. Ako pak mislte na atrofije u sklopu nekih neuroloških bolesti, one su predmet posebne grane rehabilitacije- rehabilitacije neuroloških bolesti.
Sauna izaziva prifuzno znojenje, proširenje pora kože uz dilataciju krvnih žila u površijim strukturama, a prema nekim autorima i dubljim te se na taj način lakše ostranjuju toksični produkti iz organizma. Mi je ne koristimo u svakodnevnoj mediccinskoj praksi.

Srdačan pozdrav, mr.sc.Porin Perić, dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog

IRENA

08.09.2004. 20:49

Pozdravljeni!

Mojoj su mami diagnosticirali POZITIVNI HOFFMANOV SINDROM ljevog gornjeg djela posle operacije hydrocefalusa. Mozete mi molim pojasniti tacno, sto znaci i kako se ljeci. Zbog lazjeg tremora po cjeloj levoj strani i drugih poteskoca prepisali su joj MIRTAZAPIN (Remeron), 15mg.
Zahvaljujem se za Vas odgovor.