Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim mišljenje


Autor Poruka

marta

05.12.2001. 13:48

Poštovani, već duže vrijeme imam poteškoća sa vrtoglavicama i osjećajem nesvjestice. Napravila sam EEG glave koji je pokazao uredan nalaz pa sam stoga upućena na ultrazvuk vertebralnog sliva. Nalaz glasi ovako:TCD VB SLIVA I VERTBRANIH ARTERIJA POKAZUJE DESNOSTRANI VERTEBROGENI KOMPRESIVNI SINDROM SA SMANJENIM SREDNJIM BSK. TE POVIŠENIM INDEXIMA PERIFERNOG CIRKULATORNOG OTPORA. Molim Vas da mi pojasnite moje stanje tj. što točno znači ta dijagnoza i koji su načini liječenja. Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru.

mr sc dr Porin Perić

07.12.2001. 20:03

Štovana Marta!

To znači da određene promjene u području vratne kralježnice (prepostavljam degenerativnog tipa - niste naveli godine života pa mi je teško reći) dovedu do određenih prolaznih smetnji cirkulacije krvi u području vrata.
Budući te krvne žile koje su prikazane navedenom pretragom opskrbljuju krvlju i aparat za ravnotežu možete imati određene smetnje poput vrtoglavice.
Liječenje je jednostavno:liječi se uzrok, dakle vratna kralježnica- tj- fizikalne procedura za takozvani VB sindrom i stanje se postupno popravlja.
Sugeriram pregled reumatologa ili fizijatra.
Inače ne radi se o ozbiljnom stanju, tako da ne morate biti previše zabrinuti.

Lijepi pozdrav, mr.sc.Porin Perić,dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog