Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

selma

05.12.2001. 10:04

imam 45 god.
U posljednjih 6 mjeseci nakon budjenja osjecam bolove u zglobovima sake tj kad zatvorim saku to me boli pa kad hocu da je otvorim ,ona se sama otvori kao da je pod oprugom ,ja je ne mogu kontrolirati,
Takodjer, u posledjne vrijeme me zaboli koljeno usljed nekog pokreta ne bih rekla nezgodnog i to me drzi neki sat i onda pusti.bojim se da je u pitanju hrskavica...
veliko hvala

mr sc dr Porin Perić

07.12.2001. 19:56

Štovana Selma!


Trebate se svakako javiti najbližem liječniku reumatologu, koji će napraviti potrebnu obradu da bi isključio i moguće druge razloge za zakočenost u šakama i bol u koljenu. Dakle osim bolesti hrskavice kako Vi kažete ili degenerativne bolesti zglobova, postoji i ozbiljnija skupina bolesti koju možemo nazvati upalne bolesti zglobova, koja se može liječiti ali je funkcionalno nepovoljnija od degenerativnih bolesti.
Stoga je neobično važno da se što prije javite na pregled, jer u slučaju da se možda ipak radi o upali zglobova, rano započeto liječenje polučuje znatno bolje rezultate.


Lijepi pozdrav, mr.sc.Porin Perić, dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog