Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Streptokok B-emoliticni A


Autor Poruka

DOMINA

03.12.2001. 11:07

Nakon dugo godina u toku kojih sam imala jake bolove u zglobovima i povisenu temperaturu lijecnici su utvrdili da imam infekciju od SBA.
Lijecena sam antibioticima i kortizonom. Sada bolove nemam ali imam temperaturu koja mi vrlo smeta. Naime, svako popodne od cca 13 sati do 23 imam od 37,2 do 37,8 temperature koja mi daje veliku pospanost, osjecaj groznice i umora. Uzimam lijekove za snizenje temperature kada je ona vista od 37,5. Vrlo mi smeta uzimati te lijekove koji su stetni i htjela bih otkriti uzrok ove temperature. Na zalost u Italiji (gdje zivim vec dugo godina) moj obiteljski lijecnik mi ne zna reci zasto to, a ja neznam u kojeg bi specijaliste trebala otici.
Iskreno receno izgubila sam povjerenje u talijanske lijecnike.
Da li mi vi mozda mozete dati neki savjet?
Unaprijed zahvaljujem Domina

mr sc dr Porin Perić

07.12.2001. 19:51

Štovana Domina!

Bolovi u zglobovima i povišena temperatura mogi imati naravno veze i s infekcijom beta-hemolitičkim streptokokom grupe A, i to se vrlo često događa u mlađoj životnoj dobi- najčešće do 20 godine života. Vi mi nažalost niste naveli Vašu životnu dob koja bi mi pomogla u postavljanu prave dijagnoze.
Međutim, dugotrajni bolovi u zglobovima uz trajno povišenu temperaturu, koju Vi navodite svakako zahtijevaju detaljniju reumatološku obradu radi isključenja nekih drugih stanja koja mogu dovesti do sličnih simtpoma. U prilog ovim tvrdnjama govori podatak da ste bili liječeni uz antibiotike i kortizonom.
Uglavnom da Vas ne zamaram suvišnim pitanjima i konstatacijama mislim da se što prije morate javiti najbližem liječniku specijalisti reumatologu radi isljučenja moguće upalne reumatske bolesti.



Lijepi pozdrav,

mr.sc.Porin Perić, dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog

domina

08.12.2001. 18:00

Postovani dr.Peric
Zahvaljujem na Vasem odgovoru. Imam 45 godina. Bolove i povisenu temperaturu imam od moje 16-te godine. Lijecena sam prije dvije godine.
Sada nemam bolove u zglobovima, nego samo povisenu temperaturu.
Srdacan pozdrav
Domina