Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nesvakidasnje


Autor Poruka

Adam

11.10.2001. 21:20

Postovani drago mi je da je nesto ovako otvoreno za javnost i da se po pitanju nasih osobnih problema mozemo posavijetovati i sa specialistom bez da idemo po bolnicama i cekamo itd..
Vrlo mi je hitno ovo znati jer ja nisam u HR momentalno.
Majka mi je do nedavno bila sasvim zdrava i nije bilo nikakvih problema do prije dva mijeseca kad je pocela osijecati bolove u desnom kuku i nakon nekog vremena cak nije mogla ni da hoda bez necie pomoci a lijecniku nije mogla ici jer nije bila osigurana (sad jest nadam se da nije prekasno). Ali u tom vremenu od bolova u kuku preslo je i na lijevu ruku , te je izgubila apetit,smrsala,izgubila snagu te se nemoze sama vise kretati. A kao zadnje zlo doslo je do toga da se po stomaku pocesala i nakon nekog vremena tu joj je oskocilo nesto kao omanja jabuka a isto tako i na dijelu glave. A sama kaze da je nista neboli osim kuka i ruke kao i na pocetku i da nema apetita i snage.Zahvalio bih se unaprijed na vasem odgovoru ma kakav on bio stim da napominjem da nikad nije bila bolesna ima jedan oblik psoriaze vec dugi niz godina koji je pokusala lijecit ali nije islo nego samo vremenom nestane i opet se pojavi.
Hvala jos jednom i nadam se brzom odgovoru.

mr.sc.Porin Perić

08.11.2001. 21:13

Poštovani!

Na osnovu simptoma koje ste naveli, a koje Vaša majka ima, može se zaključiti da progresivno mršavi i gubi apetit uz dodatne bolove na navedenim mjestima i pojavu navedenih izbočina po tijelu. To u svakom slučaju zahtijeva neodložnu osnovnu laboratorijsku obradu, pretrage urina, krvi, ev.Rendgensku obradu zdjelice, lij.ruke(niste precizirali koji dio), te svakako pregled barem liječnika opće medicine, a prema mome mišljenju i liječnika specijaliste interniste ili reumatologa. Psorijaza koju Vaša mama ima može biti povezana s određenim zglobnim simptomima poput navedenih bolova u d.kuku i l.ruci, ali podatak o naglom mršavljenju, gubitku apetita svakako zahtijeva vrlo HITNU liječničku intervenciju. Stoga svakako se javiti najbližem liječniku, kako sam već naveo, te ako svi nalazi budu u redu,kasnije eventualno i reumatologu da riješi zglobne simptome, koji ovaj čas nisu primarni problem u Vaše majke.
Ispričavamo se na malom kašnjenju u odgovoru(budući ste naveli da Vam je odgovor važan i hitan), budući je bilo stanovitih tehničkih problema u realizaciji odgovora.

Srdačan pozdrav, mr.sc.Porin Perić
spec.fizijatar-reumatolog