Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


skočni zglob


Autor Poruka

Jure

03.11.2001. 14:00

Prije godinu dana sam na košarki izvrnuo skočni zglob. Morao sam mirovati mjesec dana. Kako se bavim aktivno rukometom prije tjedan dana na utakmici jedan igrač mi je pao na nogu koja je drugi dan natekla. Otekline sam se riješio hlađenjem zgloba ledom, ali kada igram ili kad sam na treningu zglob me boli. Zanima me kako bi trebao tretirati zglob prije utakmice ili treninga. Inače, imam 17 godina.
Unaprijed hvala.

mr.sc.Porin Perić

08.11.2001. 21:29

Štovani Jure!

Lijepo je što ste se riješili otekline, na sportašima znani način, primjenom leda. Međutim, budući bol niti nakon tjedan dana ne prestaje i očito Vas smeta u aktivnostima, svakako bih preporučio učiniti RTG snimku navedenoga zgloba, jer samo na osnovu pregleda, pa čak i najiskusnijih liječnika, nije moguće isključiti postojanje ozljede koštanih dijelova. Tek kada to učinite, i ako nalaz bude uredan, trebate se javiti u najbližu reumatološku ordinaciju da se točno izdiferencira problem i odredi prava medikamentozna ili fizikalna terapija.


S poštovanjem, mr.sc.Porin perić
spec.fizijatar-reumatolog