Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


teniski lakat


Autor Poruka

Jelena

19.01.2002. 21:51

Poštovani doktore,
moja majka ima 53 godine i prije nekoliko godina joj je dijagnosticiran teniski lakat.Nije dobila nikakvu terapiju.Unazad nekoliko mjeseci stanje joj se pogorsalo i sada se zna dogoditi da joj stvari padaju iz ruke i jako je boli nadlaktica ( zali se na bol u misicu nadlaktice ).Prije nekoliko dana pocela ju je boliti noga u podrucju prepone ( kaze da je ista bol kao i u ruci ).Zanima me sto bi moglo biti uzrok te boli te kakve pretrage Vi preporucate?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru
Jelena

mr sc dr Porin Perić

26.01.2002. 22:28

Poštovana Jelena!

Teniski lakat se vrlo uspješno liječi primjenom lokalnih infiltracija kortikosteroida i anestetika u bolno mjesto ili tzv.blokadama osobito u akutnoj fazi, te primjenom raznih fizikalnih procedura poput ultrazvuka, moduliranih struja, interferentnih struja također na bolno mjesto. Bol u nadlaktici također može potjecati od teniskog lakta.Bol u preponi u dobi od 53 godine vrlo često potječe od kuka, stoga preporučam pregled reumatologa radi utvrđivanja točne dijagnoze i provođenja adekvatne fizikalne terapije.

Lijepi pozdrav, mr.sc.Porin Perić,dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog