Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zglobovi


Autor Poruka

marija

11.12.2001. 00:52

Postovani!!

ima skoro 2 godine da me povremeno bole kosti ruku i zglobovi,a ponekad i nogu...Testovi na reumu i sl. su bili negativni-a uz to mi i škljocaju...Što da napravim,inače slične bolove kostiju sam imala i sa 4 godine,kojima nikad nisu znali uzrok!!
Inace 22 su mi godine!!!

Hvala unaprijed na odgovoru!!

mr sc dr Porin Perić

21.12.2001. 17:31

Štovana Marija!

Niste mi točno precizirali lokalizaciju bolova- bol u dugim kostima ili točno određenim zglobovima na rukama i nogama. Negativni reuma testovi ne isključuju postojanje neke upalne reumatske bolesti.
Ne navodite mi postojanje oteklina zglobova pa ipak pretpostavljam da se možda ne radi o upali zglobova, iako je to teško isključiti ovako preko interneta. Preporučio bih svakako jedan dobar klinički reumatološki pregled ( i zbog Vaše mladosti) radi ustanovljavanja pravog stanja stvari. Prethodno preporučam učiniti SE, KKS, kalcij u serumu i urinu, fosfor u serumu i urinu, alakalnu fosfatazu, PTH, FSH i LH uz pregled ginekologa, a nakon kliničkog pregleda reumatologa odlučit ćemo se o eventualnom RTG slikanju pojedinih kostiju ili zglobova. Ne morate se zabrinuti radi ovih brojnih pretraga, to je uobičajeni postupak u dijagnostici difuznih bolova u kostima.

Srdačan pozdrav, mr.sc.Porin Perić, dr.med.
specijalist fizijatar-reumatolog