HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Otac


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

asd

18.06.2010. 11:30

Zdravo , imam 15 godina jako sam popularan u drustvu i sve
ali me otac citav zivot govori da sam manje vrijednosti da sam lijencina , glup i tako dalje naime to govori samo u alkoholiziranom stanju
jedno vrijeme sam se trudio raditi al kad on god popie pocme s uvredama .u zadnje vrijeme je poceo govoriti da ce me ubiti jer me ubiti jer ga ukopajem .
nisam ni ja bog zna kakav sin ali mislim da to nisam zasluzio .inace kad se otrijezni bude mu zao i kupuje mi razne poklone i druge gluposti ali uvijek se isto ponavlja .
prozivljavam traume radi njega.obicno kad on dode takav kuci pocme pametovati , i naravno ja sam pametniji od njeg u toj situacij i nabijem mu sve na nos.i reknem kako ga nije stid da meni prijeti 15 mi godina a njemu 40 . i reknem mu sta mu fali u zuvotu kad ide tako piti a ima obitelj ali iskaljiva se uvijek ne samo na meni i na sestri i na majci .

Savjetodavna linija, za djecu

27.08.2010. 12:55

Prije svega lijep pozdrav i hvala ti što si se obratio za pomoć na ovom forumu. Vidim da te ova situacija jako muči i umara i da bi je volio riješiti.
Zanima me jesi li pokušao razgovarati s ocem? Ako nisi, probaj razgovarati s njim u nealkoholiziranom stanju te mu reći sve što te muči i kako se zbog njegovih postupaka osjećaš. Bilo bi dobro u razgovor uključiti i mamu i sestru pa da mu svi zajedno pokušate dati do znanja kako se osjećate i kako njegovi postupci i ponašanje utječu na vas. Probajte mu ponuditi kompromis: recite mu da ćete se ljepše ponašati prema njemu, a zauzvrat da očekujete da prestane piti i da promjeni dosadašnji način ponašanja. Napomenite da ste zabrinuti za njega i da mislite kako bi mu trebala pomoć od strane psihologa ili neke druge stručne osobe u rješavanju problema s alkoholom. U razgovoru nemojte imati napadački stav prema ocu jer ćete tako teško riješiti problem koji postoji. Također, u razgovoru je dobro služiti se tzv. „ja porukama“ umjesto „ti porukama“. Radi se o tome da, kad razgovarate s osobom, opisujete kako se vi osjećate zbog njegovog ponašanja (npr. „ljut sam kada kući dolaziš pijan“), umjesto da osuđujete osobine te osobe („ti si ovakav ili onakav“). Tako će vaša poruka prije pronaći put do vašeg oca i lakše će shvatiti što vam čini svojim sadašnjim ponašanjem.
U svakom slučaju, nemoj gubiti nadu i živce zbog trenutne situacije. Ukoliko ne uspiješ/uspijete riješiti problem uvijek se možeš obratiti Hrabrom telefonu za razgovor, pomoć i podršku i to svakim radnim danom od 9 do 18, linija je besplatna i anonimna.

Sretno,
Hrabri telefon