HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Tatina prijateljica tuce moje dijete


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

MUM

16.09.2010. 15:45

Moj bivsi suprug i ja rastali smo se prije dvije godine zato sto se je zaljubio u moju (bivsu) prijateljicu. Naravno da to nisam znala, ali po objavi ljubavi prije godinu dana, pocetkom predstavljanja javnosti njihove veze i djeca su dovedena pred gotov cin njihovog spavanja u jednom krevetu i zajednickog zivota bez ikakovog prethodnog razgovora i pripreme. Kako svaki drugi vikend i svake druge skolske praznike provode sa tatom (i sa njom) dozivjeli su puno neugodnih situacija, ali nesto sto me najvise brine je sto ona tuce najmanju djevojcicu (3 godine). Tata je jako zaljubljen i na upozorenja odgovara agresijom,a agresija ne prestaje tako da je u poslijednje vrijeme malenoj pocela curiti krv na nos cim netko pocme vikati na nju, a da ne spominjem jacu ljutnju.Molim Vas za savjet kako zastiti dijete, postoji li kakva mogucnost? Uz to starije dijete (12 godina) pita mora li on odlaziti tati ukoliko ne zeli?
Zahvaljujem na odgovoru.

Savjetodavna linija, za djecu

22.09.2010. 10:50

Poštovana,

iz navedenog vidim da se nalazite u nezavidnoj situaciji i da ste zabrinuti za dobrobit svoje djece. Hvala Vam što ste odlučili podijeliti svoj problem s Hrabrim telefonom.
Vrlo je važno da djeca nakon razvoda i dalje osjete prisutnost oba roditelja u svom životu. Vi i bivši suprug to ste i pokušali, no iz ovoga što opisujete jasno je da viđanje s ocem i njegovom sadašnjom partnericom ne donosi dobrobit djeci, već se događa upravo suprotno.
Možete još jednom pokušati razgovarati sa bivšim suprugom, no ako se ponovno ogluši, bilo bi dobro da poduzmete nešto drugo, jer fizičko nasilje, kao i svako drugo, potpuno je nedopustivo. Vaša djevojčica je u vrlo osjetljivoj dobi i kako bi ju zaštitili od neželjenih posljedica zlostavljanja, pozivam Vas da se odmah obratite nadležnom Centru za socijalnu skrb. Tamo ćete moći prijaviti sve što se događa pri posjeti ocu.
Ako je sud u postupku razvoda odredio da otac ima pravo viđati djecu, ta se odluka mora poštivati. Jedino uz pomoć Centra za socijalnu skrb može doći do promjene takvih odluka, stoga je važno da što prije tamo potražite pomoć.

Ako ste iz Zagreba i želite stručnu psihološku pomoć, možete dovesti djecu u Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba, Agrentinska 2. (Gajnice), telefon 01/3457-518.
Ono što možete odmah učiniti je porazgovarati s djecom, osobito sa starijim dječakom, i objasniti da ćete učiniti sve da ih zaštitite. Zamolite da Vam ispričaju što više detalja kako bi mogli to prenijeti Centru za socijalnu skrb.

Također, i Vi i dječak možete nazvati savjetodavnu liniju Hrabrog telefon svakim radnim danom od 9 do 18 sati.

Srdačan pozdrav,
Vaš Hrabri telefon!