HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jozefina

15.10.2006. 22:30

Poštovani

Ne znam da li ovo moje pitanje spada u ovaj forum ili se trebam obratiti negdje drugdje ali svejedno ću ga postaviti u nadi da ću dobiti barem malenu pomoć.
Naime moj suprug i ja živimo u Švedskoj. On ima sestru koja ima maloga sinčića i žive u Hrvatskoj. To dijete je rođeno u izvanbračnoj vezi njegove majke i oca. Otac ih je zlostavljao i oni su se razišli, sad nisu u nikakvom kontaktu,otac ne želi čuti za njih, čak je zbog svojih postupaka bio i u zatvoru.
Mi želimo posvojiti to dijete u želji da mu pružimo topli dom i da mu omogućimo ljepši život. Njegova majka se slaže s nama.Zanima me da li je to uopće moguće. Kakvi su postupci i koliko traje tako nešto. Može li se majka sama odlučiti dati dijete na posvajanje bez pristanka oca pošto on ne želi čuti za njega ili bi mogao stvarati probleme iako 2 godine nije ni pitao za njega.Kakva prava ima otac u takvom slučaju?
Unaprijed hvala

Marija Krmek, prof.

24.10.2006. 11:00

Draga Jozefina,

nažalost ne znam odgovore na Vaša pitanja, ali probajte na ovoj web stranici www.domzadjecu.hr - mozda tamo nađete više informacija.

Srdačan pozdrav