HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


pomoć


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marko

24.03.2006. 00:19

Imam 15 godina. Imam roditelje koji su stvarno izvrsni, ali mama se zna neki puta napiti, to je otprilike 2-3 puta mjesecno. Tata joj ne prigovara jer je voli. Kako imam 15 godina, u pubertetu sam... imam dosta ''problema'' s prijateljima, roditeljima, profesorima. Nekad mi je toga dosta i jednostavno se želim ubiti, vec se stanem na prozorsku dasku i mislim se baciti ali ne mogu, kad se ne bacim onda se bacim na krevet i počnem plakati, nakon toga odem van i napijem se, kako neki kazu, kao svinja, onda zaboravim na sve te probleme, ali sutra mi je sve isto, shvacam da se to ne moze rijesiti samoubojstvom niti alkoholom, ali ja ne vidim za sada drugo riješenje. pomognite mi

Marija Krmek, prof.

29.03.2006. 17:13

Dragi Marko,

upravo kako si rekao, u samoubojstvu i alkoholu nije rješenje. Iz ovog što si napisao vjerujem da ti je jako teško i da ti situacija u kojoj si se našao izgleda bezizlazno. Međutim i takve situacije se mogu riješiti, ali uz stručnu pomoć psihijatra. Znači bilo bi nužno da razgovaraš s nekim odraslim u koga imaš povjerenja (tata, susjed, obiteljski prijatelji, rođaci, psiholog/pedagog/profesor u školi - bilo tko kome vjeruješ) te da odeš kod psihijatra.
Sretno!!!