HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


psiholog


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

pincirotvajler

08.06.2009. 18:20

Pozdrav,
molim vas za informacije o ustanovama ili psiholozima koji besplatno pomazu odraslima koji su bili sex zlostavljani kao djeca?hvala

blebetalo

11.06.2009. 11:50

Žao mi je ako ste imali tu sudbinu.
Mislim da bi to mogao svaki psiholog, no raspitajte se na www.dpp.hr

pincirotvajler

11.06.2009. 12:00

hvala!

Savjetodavna linija, za djecu

18.06.2009. 21:50

Poštovani,
zahvaljujem se na Vašem upitu.
Zaista mi je žao ukoliko ste proživjeli seksualno zlostavljanje kao dijete ili ukoliko je riječ o Vama bliskoj osobi.
Drago mi je što prepoznajete potrebu za stručnjakom mentalnog zdravlja( psihologom), jer je seksualno zlostavljanje najčešće traumatsko iskustvo koje ostavlja posljedice na svakodnevno funkcioniranje osobe kao i na sklapanje partnerskih i prijateljskih odnosa. Bitno je da znate da cilj razgovora sa psihologom o navedenom iskustvu nije zaboraviti same događaje, već ih prihvatiti te živjeti normalnim životom.
Svaka osoba ima pravo na besplatnu psihološku pomoć (ako je zdravstveno osigurana) u bolnici ili kliničkom centru, ali Vam za to treba uputnica liječnika opće praske. Raspitajte se kod svog liječnika kome i gdje da se obratite s obzirom na navedenu tematiku. Također mi možete napisati iz kojeg ste grada, pa mogu pokušati naći neke ustanove poput savjetovališta ili privatne psihologe/psihoterapeute u Vašoj blizini ukoliko Vam gore navedena opcija ne odgovara.
Nadam se da će Vam to biti od neke pomoći. Također se nadam da ćete dobiti potrebnu stručnu pomoć , pošto je riječ o teškim iskustvima u djetinjstvu.
Sretno!
Hrabri telefon