HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Rastava braka (mama i tata)


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivan1999

12.06.2012. 13:50

Ova tema namijenjena je dijeci kojoj su roditelji rastavljeni ili ce se rastavit. Na ovom forumu i na ovoj temi nepodržavam verbalno nasilje...

Savjetodavna linija, za djecu

18.06.2012. 16:50

Dragi Luka,

hvala ti na otvaranju ove teme. Jako nam je drago što brineš o drugoj djeci čiji se roditelji rastaju. Djeca čiji se roditelji rastaju se ponekad mogu osjećati kao da se to događa samo njima. No, zapravo danas postoji sve više djece u čijim se obiteljima događa razvod. Mnoga od njih se suočavaju s brojnim promjenama i osjećajima koji ih mogu zbuniti. Stoga je jako važno da postoji sigurno mjesto gdje mogu pronaći podršku i razumijevanje te su ovakve teme vrlo dragocjene.

Ukoliko i sam prolaziš rastavu svojih roditelja, željela bih ti reći da mi je žao zbog toga. Vjerujem da se u nekim trenucima možda osjećaš tužno, zbunjeno svime što se događa ili da te situacija u kojoj se nalaziš može činiti i ljutim. Iako to ponekad nije lako, jako je važno razgovarati sa svojim roditeljima o tome što se događa, reći što nam je teško i pitati ono što nas zbunjuje.

Svima nam je u nekim trenucima potrebna podrška i da nas netko sasluša. Često se, kad podijelimo svoje brige s nekim tko nas razumije, osjećamo bolje, a ponekad nam razgovor osvijetli i neka rješenja kojih prije nismo bili svjesni. Ukoliko osjetiš potrebu porazgovarati s nekim, potičemo te da nam se obratiš putem besplatne i anonimne savjetodavne linije (0800-0800) otvorene svakim radnim danom od 9 do 20 sati. Ako ti više odgovara, možeš nam se javiti i putem chata, kojeg svakim radnim danom od 15 do 18 sati možeš pronaći na web adresi www.hrabritelefon.hr/chat, ili putem e-maila (hrabrisa@hrabritelefon.hr).

Na samom kraju bismo ti željeli još jednom zahvaliti na ovoj temi. Nadamo se da će ona biti poticaj nekom drugom djetetu koje prolazi kroz sličnu situaciju da nam se javi na neki od opisanih načina i pronađe podršku koja mu je potrebna.

Lijep pozdrav,
Tvoj Hrabri telefon