HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


rodica mi se povjerila


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marko

02.05.2005. 09:26

pozdrav i molim za savjet.
Rodica(24g.) mi se povjerila da je u djetinjstvu nas zajednicki tetak znao ponekad dirati dok mu je ona ceskala ledja i cak jedan put kad nije bilo nikoga u kuci, inace je to obiteljska kuca gdje su zivile nase tri obitelji, pokusao napasti(stisao je uza zid) ali mu se othrvala i rekla da izadje.
Inace je ona zivila sa mamom i bakom, i jos zivi, a otac je otisao od njih da nije napunila niti godinu, pa je ona shvatila da je taj tetak(od mamine sestre muz) mogao nju maltretirati jer nema oca.
Inace taj isti tetak je napustio je svoju obitelj- zenu i dva sina tad vec starija i pošao za mladom kolegicom da bi se i vjencali ima par godina.

Rodica se povjerila svojoj mami i meni ima mozda mjesec dana, pa me sad zanima i kopka trebam li kome to reci, da se sazna kakvi je taj nas tetak. Inace sam super sa njegovim sinovima a postoje jos rodjaci i svi smo u dobrim odnosima i priblizno istih godina, ja iman 28.

Kako bi sazna ako mi rodica laze i ima li razloga lagati?

Marija Krmek, prof.

05.05.2005. 13:08

Bok!

Najprije bih htjela reći kako je super što se brinete za svoju rodicu i trudite se naći rješenje kako bi joj pomogli. U ovakvim situacijama često nam je jako teško i ne možemo povjerovati da su se takve ružne stvari dogodile nama dragim osobama. Ne mogu Vam odgovoriti laže li Vaša rodica ili ne, ali moje iskustvo na Hrabrom telefonu je da ljudi rijetko lažu o ovakvim stvarima. Ono što Vi možete učiniti, a što je jako važno, je pokazati rodici da ima Vašu podršku, da ste tu za nju, da može s Vama razgovarati, da ćete ju saslušati, da zna kako ima nekoga na koga može računati. Mislim da ćete na taj način moći zaključiti govori li istinu ili ne. Ako se uvjerite da je sve što ste saznali istina, bilo bi nužno da Vaša rodica potraži stručnu pomoć psihologa ili psihijatra, kako bi ovo ružno iskustvo što je manje moguće utjecalo na njezin budući život. Jer iskustva poput njezinog su jako bolna i preteška da bi se osoba sama nosila s tim.
Zbog složenosti situacije i premalo informacija ne mogu Vam konkretno savjetovati da li da nekom kažete istinu o svom tetku. Molila bih Vas da nazovete Hrabri telefon na besplatan broj 0800 0800 pa će Vam naše volonterke moći sve detaljno objasniti, nakon što im iznesete sve potrebne podatke.