HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


upomoć


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jaca- mama

15.07.2010. 02:26

u braku sam 10 godina i imam dvoje djece. ja jednostavno neznam šta da radim moj muž me psihićki maltretira.omalovažava.nemogu ga osavit zbog djece i zbog toga što nemam poso.stašno mi je teško nemam se kome obratit i reć šta me mući ,došlo mi je nekoliko puta da se ubijem ali nisam opet zbog djece šta da radim kome da se obratim za pomoć

Savjetodavna linija, za djecu

27.07.2010. 15:40

Poštovana,

hvala vam što ste se obratili za pomoć na ovom forumu. Iz Vaše poruke vidim da se osjećate nesretno u situaciji u kojoj se nalazite. Naveli ste da Vas muž psihički maltretira. Voljela bih da mi opišete što točno mislite pod tim pojmom. Zanima me još jeste li pokušali razgovarati sa suprugom te mu iznijeti koja Vas točno ponašanja kod njega smetaju te kakve osjećaje kod Vas izaziva takvo njegovo ponašanje? Ako niste, mislim da bi to bio dobar početni korak u Vašoj odluci o ostanku ili razilaženju od muža. U razgovoru mu iznesite što biste željeli da on promijeni u svom ponašanju.

Često roditelji naprave grešku kada je riječ o razvodu. Naime, ponekad na djecu teže posljedice ostavlja život u kojem su svakodnevno upletene svađe između roditelja, nego sam razvod. Ukoliko je takva situacija i kod Vas, nemojte djecu uzimati kao razlog ostajanja u braku. Ako Vam se čini da se Vaš brak ne može poboljšati, te se odlučite na razvod, obavezno razgovarajte s djecom o tome. Napomenite im da razvod između supružnika ne znači ujedno i razovod između Vas i Vaše djece. Recite im još da ćete ih uvijek voljeti i podržavati te da se od njih ne možete „rastati“. Kao prepreku razvodu naveli ste još i nedostatak posla. Zanima me tražite li posao? Jasno mi je da je u ovako teškoj ekonomskoj situaciji u zemlji teško pronaći posao. No, ništa Vas ne košta da date sve od sebe u traženju preko novina, interneta itd., kako biste si osigurali financijsku neovisnost od supruga. Ako ipak odlučite ostati sa suprugom, a vidite da svoje probleme nećete moći riješiti sami, predlažem Vam da se obratite za pomoć bračnom savjetniku ili psihologu.
U tekstu ste spomenuli da ste željeli napraviti suicid. Jasno mi je da se osjećate nesretno i potlačeno, ali smatram da suicid nije rješenje. Ukoliko će Vam opet doći želja za suicidom, molim Vas da nazovete Centar za krizna stanja i prevenciju suicida na broj 01/2388 888 - kućni 466 ili telefon za psihološku pomoć Psihološkog centara Tesa na broj 01/ 4828 888.
Također bilo bi dobro da razmotrite i mogućnost kontaktiranja stručne pomoći radi rješavanja Vaših problema.
Sretno!

Hrabri telefon.