HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


volontiranje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ana

06.12.2002. 12:33

Mislim da bi dosta mladih ljudi zeljelo volontirati, bilo kako i bilo gdje. Samo nitko nije upoznat s adresama i brojevima telefona na koje se mogu obratiti. Isto tako, nitko nije objasnio koji su uvjeti volonterskoga rada, cemu smo obavezni kao volonteri, postoji li neko fiksno vrijeme. Uglavnom, moja poruke je: Pomoci, kako?

Ana Karlović

17.12.2002. 17:52


Poštovana, ovdje su ukratko predstavljene mogućnosti volonterskog rada na Hrabrom telefonu:

MOGUĆNOSTI ZA VOLONTIRANJE NA HRABROM TELEFONU

1. Uključivanje u edukaciju Hrabrog telefona: o telefonskom savjetovanju (pružanje psihološke podrške putem telefona) i problemu zlostavljanja (što je zlostavljanje..., kako prepoznati, što pitati, kako postupiti – pravna, socijalna pomoć, suradnja s policijom, državno odvjetništvo, sudstvo, upućivanje na psihoterapiju). Za 15-20 polaznika. 8 radionica tijekom mjesec dana. Uvjet: studenti 3. i 4. godine te apsolventi psihologije, defektologije, socijalnog rada, pedagogije i medicine.
2. Uključivanje u edukaciju o grupnom radu s djecom - za rad u Dječjoj kući Borovje (+ pomoć u organiziranju edukacije: pisanje, printanje, fotokopiranje, faxiranje, telefoniranje)
3. Rad s djecom u Dječjoj kući Borovje (Bože i Nikole Bionde 32, Borovje) – kreativne grupe: ples, pjevanje, likovna, novinarska, gluma; pomoć u učenju, grupe podrške za djecu s poteškoćama.
4. Pomoć u uređivanju i opremanju kuće (u fazi smo dodatnog opremanja i uređenja kuće)
5. Organizaciju seminara za stručnjake o zlostavljanju (kako prepoznati, pružanje podrške, upućivanje nadležnim službama, suradnja među strukama...), u kojima volonteri mogu prisustvovati (i dobiti certifikat) i pomagati na seminaru.
6. Prisustvovanje telefonskim pozivima na Sos liniji Hrabri telefon. Nakon edukacije i prakse – javljanje na telefon, pružanje podrške, savjetovanje, upućivanje prijava nadležnim institucijama, praćenje slučajeva, prisustvovanje obaveznim supervizijama barem jednom mjesečno, prisustvovanje doedukacijama volontera, kako bi usavršili znanje.
7. Ispomoć u ažuriranju web stranice Hrabrog telefona – priprema materijala, odgovaranje na mailove, uređivanje teksta, unos podataka u kompjutor. (www.hrabritelefon.hr)
8. Pomoć u pripremi stručnih članaka i brošura o zlostavljanju, odgoju, za djecu i roditelje. Organizacija objavljivanja brošura – kontakti s dizajnerima, tiskarama, školama koje žele materijale.
9. Pomoć u organizaciji humanitarnih akcija – s ciljem podizanja javne svijesti
10. Prevođenje stranih stručnih članaka s područja zlostavljanja – priprema i pomoć u znanstvenim istraživanjima.


Dežurstvo na telefonu traje 3 sata (3 smjene dnevno 9-12; 12-15; 15-18).
Vođenje grupe u Borovju: oko 2 sata.

Idealno uključiti se barem jednom tjedno, minimum 2 dolaska mjesečno.
Suradnja s volonterima drugih struka: psiholozi, defektolozi, socijalni radnici.

Kontakt broj telefona: 01 4826 051
kontakt: mail: info@hrabritelefon.hr

Lana

06.09.2005. 14:08

Poštovani!
Imam 22 godine te studiram u splitu pa me zanima da li imate svoje djelovanje ostvareno u gradu splitu kako bi mogla pomoci.

Višnja

26.09.2005. 15:04

Bok, apsolventica sam psihologije, u fazi pisanja diplomskog, i zanima me volontiranje (u smislu novih iskustava i rada i s drugima osim sa studentima i profesorima). Imate li i gdje mjesta te koliko bi to vremenski trajalo?
Hvala!

Renata

16.05.2006. 13:08

Poštovani,

Imam 28 god. živim u Zagrebu, i voljela bih se pridružiti Vašoj organizaciji kao volonter.

TIHANA

05.06.2006. 12:55

poštovani,
Iman 22 godine i studentica sam.Dugo sam trazila na internetu neke podatke o volintiranju i nadjem vašu stranicu.Jako bi se voljela uključiti i pomoći na bilo koji način.Sve stavke koje ste naveli na stranici-spremna sam pmoći u svakoj od njih.nadam se da cu biti od velike pomoci jer sam spremna na volontiranje i pomoć.unaprijed hvala
Tihana