HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


zanemarivanje djeteta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lidac

29.01.2007. 20:55

nedavno jednom prilikom sam se obratio jednom centru za soc. rad vezi zastite malog dijeta od 13 mjeseci koje je ostavljno na cuvanje maloljetno osobi od 12 god. djelatnica koja me saslusala rekla mi je da sta ima veze na to ako je zena ostavila dijete na sat dva maloljetnoj cerki i otisla negdje u ducan nesto kupiti, i ujedno me izbacila i rekla mi da nemam vise sta traziti u centru , mada je to jedini centar kojem se mogu obratiti pitam da li je to normalno, mada sam htjeo samo zastiti svoje dijete?zelim ostati anoniman zato sta majka tog djeteta uz pomoc centra zelim mi uskrati da sto manje provodim vremena sa djetom mada imam valjeno rjesenje ( ali se majka pozalila centru da joj se zeli djete ukrasti od strane oca-nezamislivo)pa se tako na meni primjenjuje tortura jedne zene koja poznaje samo svoj zakon,i manipulira presudom uz odobrenje centra uz to dijete rado samnom provodi vikende i mada je mlada i nezna govoriti ali prilikom zavrsenog vikenda ne zeli ici od mene i place posebno kad je moram predati u ruke babi koja vjeravtno sa malom dobro postupa, a majka toboze nema vremena preuzeti djete jer navodno radii isto tako sa dijetom ne zeli provesti slobodan dan koji ima u tjednu nego dijete odnese u vrtic,ali ako je u pitanju vrijeme sa ocem onda ce itada pokusati da ga oduzme -pa me zanima da li se covjek moze nekom drugom obratiti
radi zastite dijeteta i kontakata sa djetetom ili to mora uvijek centru koji je pristran ili mora na sud da to sve dokaze
ili jednostavno majke koje dobiju skrbnistvo mogu raditi sa djecom sta zeli a isto i sa ocevima koji ih zele samo vidjeti.

Savjetodavna linija, za djecu

03.04.2008. 14:00

Poštovani,
Iz Vašeg e-maila jasno mi je da ste zabrinuti za dobrobit vašeg djeteta i da mu želite pomoći.
Dijete ima pravo viđati svoja oba roditelja i to mu se treba omogućiti radi njegovog što pravilnijeg razvoja, naravno ukoliko nije procjenjeno da je roditelj opasan za dijete i okolinu.
Kažete da ste se već obratiti nadležnom centru za socijalnu skrb i da niste zadovoljni njihovom reakcijom. U tom slučaju bi bilo dobro da se obratite ravnatelju centra za socijalnu skrb i izrazite svoje nezadovoljstvo sa radom Vaše socijalne radnice. Ravnatelj centra je odgovoran za rad svojih zaposlenika. Ukoliko ni to ne pokaže Vama zadovoljavajuće rezultate, uvijek se možete obratiti Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi koji su nadležni nad radom centara za socijalnu skrb. Njima možete izraziti svoje nezadovoljstvo. Broj telefona Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi je 01/4607-555. Telefon je otvoren radnim danom od 8-16 sati.
Ono što još možete napraviti jest obratiti se Pravobraniteljici za djecu koja ima pravo uvida u postupke nadležnih institucija koje su ovlaštene za rad sa djecom. Na web stranici www.pravobraniteljzadjecu.hr imate dio Kako do nas/Pisani podnesci gdje možete putem e-maila izraziti nezadovoljstvo radom određene institucije. Također se možete i obratiti njima na broj telefona 01/ 4929 669 ili 01/4921-278.
Za pravna pitanja se još možete obratiti na broj telefona Besplatne pravne pomoći 01/6165-200.
Želim Vam sreću!

Vaš
Hrabri telefon
v