HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


zelim volontirati


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marina

26.02.2002. 11:30

Postovani,
Zainteresirana sam za volonterski rad sa zlostavljanom djecom i svom ostalom djecom koja trebaju pomoc i podrsku da prebrode svoje tegobe.
Javite mi molim Vas kome se mogu obratiti i gdje, za informacije i mogucnost rada.
Hvala.
Marina

Ana

11.03.2002. 13:52

Draga Marina, Vasa inicijativa je zasvaku pohvalu! Javite se na Hrabri telefon - 01 4826 051. Postoje razne mogucnosti volontiranja, o kojima cemo Vam objasniti vise na telefonu. Srdacan pozdrav, Ana

željka

23.07.2004. 14:01

Željela bih se baviti bilo kakvim volonterskim radom, najviše sa djecom koja imaju nesređen život i treba im pomoć, ali može i bilo šta drugo.Imam završenu srednju pedagošku školu i živim u Crikvenici. Radila bih na području Crikvenica-Rijeka. Hvala.

Dijana (24)

14.11.2004. 19:43

Poštovani,
Zainteresirana sam za volontiranje u bilo kojem pogledu. Ove godine sam završila fakultet i stekla visoku stručnu spremu (dipl. prof. sociologije i dipl. prof. kroatologije). Tema moga diplomskoga rada bila je "Nasilje u obitelji". Želim pomoći svima koji su proživjeli ili još uvijek proživljavaju različite oblike nasilja.
S poštovanjem,
Dijana

matea*

27.05.2008. 14:45

Dobar dan!

Javljam vam se u nadi da cete mi pomoci pri traženju neke udruge koja traži mlade volontere, za rad s nezbrinutom,napuštenom,bolesnom ili djecom s posebnim potrebama..cak i za rad sa starijim osobama..neznam da li za rad s djecom s posebnim potrebama treba imati neku posebnu kvalifikaciju??inace imam 18godina i završenu srednju ekonomsku školu.

Unaprijed hvala!

Savjetodavna linija, za djecu

29.05.2008. 14:50

Draga Matea,

Drago mi je vidjeti da mlada osoba poput tebe razmišlja o davanju svojeg vremena, vještina i ljubavi onima kojima je to najpotrebnije.
Hrabri telefon, zbog svojih specifičnih potreba (poput telefonskog savjetovanja i grupnog rada sa djecom), angažira volontere koji su studenti pomagačkih struka poput psihologije, socijalnog rada te edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Vjerujem da postoje mnoge udruge i institucije koje rade direktno sa svojim korisnicima i kojima treba pomoć u smislu razgovora i provođenja vremena sa djecom, starijim osobama i sl. Preporučujem ti da se obratiš Volonterskom centru u Zagrebu. Njihov broj telefona je 01 3013 736, a nalaze se na adresi Baščanska 11, Zagreb. Vjerujem da ti oni mogu pružiti najviše informacija i uputiti te tamo gdje će tvoja pomoć biti najpotrebnija.
Hrabri telefon često sudjeluje na različitim događanjima, manifestacijama i akcijama te u tom vremenu treba pojačanu pomoć( za npr. stajanje na štandu, djeljenje naših promotivnih i edukativnih materijala i sl.). Ukoliko želiš pomoći na taj način, slobodno mi se javi na e-mail vesna@hrabritelefon.hr.
Sretno!
Tvoj Hrabri telefon

tatyanaa

24.02.2009. 10:00

imam 26 god,ekonomista po struci,imam duboku želju i volju volontirati ,prednost imaju nezbrinuta i bolesna djeca na području hrvatske i šire.,iako bilo kakav oblik volontiranja mi odgovara,ne biram. Svjesna sam da u volontiranju imaju prednost liječnici,stomatolozi itd...al sve jedno mislim da bi bila bi od pomoći zahvaljujući svom znanju i voljom za napredovanjem u svoom znanju. Iako imam svoju struku svejedno sam naučila nekoliko zanata koja bi mogla dobro doći,radila sam sa djecom več,i svakodnevno radim s njima. Naravno u struci ne radim kao večina svojih vršnjaka,al svakako taj me zanat ne ispunjava ko i niti jedan drugi,u potrazi sam za ispunjenjem a našla sam i način da se tako osjetim,tako da se predam drugima...prvenstveno djeci
molim vaz za kakvu informaciju
hvala
taty

Savjetodavna linija, za djecu

11.05.2009. 17:25

Draga taty,

drago mi je što mlada osoba poput tebe razmišlja o volontiranju.
Zbog specifičnosti naših programa i korisnika volonteri Hrabrog telefona su studenti fakulteta humanističkog usmjerenja (socijalni rad, psihologija, edukacijsko-rehabilitacijski, učiteljski fakultet).
Hrabri telefon također angažira volontere za pomoć u raznim manifestacijama i humanitarnim akcijama, kada dijele brošure i edukativne materijale zainteresiranima. Ukoliko si zainteresirana, možeš se uključiti u takav oblik volontiranja.

Ukoliko želiš volontirati na neki drugi način, najbolje je da se obratiš Volonterskom centru u Zagrebu koji posjeduje informacije o svim udrugama i organizacijama koje traže volontere. Više informacija o njima možeš potražiti na www.vcz.hr.

Tvoj Hrabri telefon

Lenica^.^

02.09.2009. 23:10

Dobar dan,

zinteresirana sam za volontiranje s djecom s posebnim potrebama!

nemam nikakvog iskustva u volonterskom radu i studentica sam,pa bih me zanimalo kako se mogu uključi i kome se obratiti u pogledu toga?.

Hvala!

BokićĆ happy

Lena Iva

Savjetodavna linija, za djecu

04.09.2009. 11:15

Draga Lena Iva,
Hvala ti što pokazuješ interes za volonterski rad i davanje svojeg vremena, vještina i ljubavi onima kojima je to najpotrebnije.
Hrabri telefon, zbog svojih specifičnih potreba (poput telefonskog savjetovanja i grupnog rada sa djecom), angažira volontere koji su studenti pomagačkih struka poput psihologije, socijalnog rada te edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.
Obzirom da iz tvojeg posta ne mogu zaključiti što studiraš, ne mogu ti ništa konkretnije napisati, ali mogu ti predložiti nekoliko udruga, te te uputiti na njihove web stranice kako bi prikupila potrebne informacije.
Stoga ti preporučujem da se obratiš Volonterskom centru u Zagrebu koji posjeduje informacije o većini udruga i organizacija koje traže volontere. Njihov broj telefona je 01/ 3013 829, a nalaze se na adresi Ilica 29, Zagreb, a njihova stranica je www.vcz.hr. Vjerujem da ti oni mogu pružiti najviše informacija i uputiti te tamo gdje će tvoja pomoć biti najpotrebnija.
Također sama možeš pogledati rad udruge Idem, na stranici www.idem.hr, te Udruge krila na www.krila.hr, Udruge put kroz život na www.udrugapuz.hr, itd.
Osim toga, Hrabri telefon često sudjeluje na različitim događanjima, manifestacijama i akcijama te u tom vremenu treba pojačanu pomoć (za npr. stajanje na štandu, djeljenje naših promotivnih i edukativnih materijala i sl.). Ukoliko želiš pomoći na taj način, slobodno mi se javi na e-mail info@hrabritelefon.hr.
Sretno!
Tvoj Hrabri telefon

tamarica22

08.03.2010. 17:55

pozdrav!

Nedavno sam našla vašu stranicu na internetu i odlučila se javiti. Želim volontirati jer imam potrbu za tim...imam puno slobodnog vremena i uostalom živim za to ..to me hrani ...i ispunjava ,a i ovaj dio vremena koji sam zauzeta ispunjavam pomaganjem drugima tj.medicinska sam sestra u bolnici ,večinom su to starije osobe ...več sam navikla s njima raditi i komunicirati,pružiti im ono najpotrebnije lijepu riječ i osmjeh happy nadam se da čete znati dati mi savjet kome se javiti ...znam da ima puno ljudi kojim treba pomoć pa se nadam da će se nać neko kome ću i ja moć pomoći happy hvala

Savjetodavna linija, za djecu

23.03.2010. 13:00

Draga Tamarica,

hvala ti što svoje vrijeme želiš nesebično trošiti na način da pomažeš drugima i to je jedna zaista divna osobina.
Ne znam da li si možda pročitala neke od gornjih postova u kojima smo odgovarali drugim zainteresiranim osobama za volontiranje.
Zbog specifičnosti tematike kojom se Hrabri telefon bavi, volonteri koji volontiraju na nekim od naša dva najveća programa su studenti psihologije, socijalnog rada i edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. No, postoje brojna mjesta gdje svoju želju za pomaganjem možeš ispuniti. Možda bi bilo najbolje da se upravo obratiš Volonterskom centru Zagreb (kontakti su ti navedeni u gornjem postu) koji će ti dati neki popis institucija koji traže volontere. No, ako nisi iz Zagreba, Volonterski centri postoje i u drugim većim gradovima (Osijek i Split), pa bi možda onda u tom slučaju mogla kontaktirati neki od njih koji ti je bliži.
Ukoliko u svojoj okolini znaš za neki dom za nezbrinutu djecu ili neku udrugu, možeš se i direkno njima obratiti i ponuditi svoju pomoć.
Eto, još jednom hvala na prekrasnoj želji i volji!
Tvoj
Hrabri telefon

Djevojčica00

02.04.2010. 00:40

Poštovani.
Htjela bih volontirati u domu za nezbrinutu djecu u Rijeci. Studentica sam medicine. Iskusta u volontiranju sa djecom nemam, no imam veliku želju pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a to su djeca.
Molila bih vas za informaciju kome se obratiti i moram li ispunjavati neke posebne uvijete za volontiranje?
Hvala Vam najljepša.

matea=)

19.04.2010. 11:20

Zainteresirana sam za volonterski rad s djecom.Ne znam dali je problem ako imam 18 godina,ali stvarno imam veliku volju i zelju za tim.Jako volim djecu i htjela bi im pomoći na bilo koji nacin.Voljela bi volontirati u domu za nezbrinutu djecu,pa ako znate komu se mogu javiti bila bi Vam zahvalna.

Savjetodavna linija, za djecu

18.05.2010. 12:50

Drage cure,

velike pohvale za vaš entuzijazam i želju za volontiranjem.
Što se tiče Doma za nezbrinutu djecu u Zagrebu, možete se obratiti za detaljne informacije na broju telefona 01 4821 - 700 ili putem e-maila dom-za-djecu-zagreb
@zg.t-com.hr. Vjerujem da ćete na tim kontaktima dobiti detaljne upute koje uvjete trebate zadovoljavati kako bi mogli volontirati.
Što se tiče volontiranja u Rijeci, također preporučujem da se direktno obratite u dom i raspitate o informacijama i kvalifikacijama koje trebate ispunjavati za volontiranje. Jako je važan entuzijazam i želja za pomoći što sam iz vaših postova zaključila da zasigurno imate. Inače popis domova za djecu i sve potrebne kontakte možete naći na ovom linku http://www.mzss.hr/hr/content/view/full/477.
Hvala na upitu i želim vam sreću u volonterskom raduhappy
Hrabri telefon

martina.jr

13.06.2010. 18:10

Dobar dan, pročitala sam Vaše uvjete za rad na Hrabrom Telefonu, no zanima me da li postoji mogućnost da razmotrite moju molbu za rad na Hrabrom Telefonu. Studentica sam druge godine preddiplomskog studija sociologije na Hrvatskim Studijima, te namjeravam na diplomski studij na Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, smjer socijalna pedagogija. Unaprijed se zahvaljujem, lijepi pozdrav!

Savjetodavna linija, za djecu

28.06.2010. 12:15

Draga Martina, hvala ti na interesu za Hrabri telefon. Molila bih te ukoliko si zainteresirana za volonterski rad na Hrabrom telefonu da se javiš na e-mail info@hrabritelefon.hr gdje ćeš dobiti više informacija o samom volontiranju i procesu kako postati volonter Hrabrog telefona.
Tvoj
Hrabri telefon

mareZG

16.08.2010. 02:25

Poštovani,
ja bih također željela volontirati sa zlostavljanom djecom. Nažalost imam osobnog iskustva s time pa smatram da bih mogla pomoći kao što su nekad meni pomogli. Nemam završen fakultet ali imam znanje za to kako preproditi takve i slične situacije. ako možete javite mi gdje bih se mogla javiti. Imam 27 god i prije nekih 13 god je meni jedna djevojka na hrabrom telefonu pomogla puno, eto zahvaljujući njoj sam sretna i imam dvoje djece a loše stvari su daleko iza mene.

Blond6

27.11.2010. 02:40

Poštovani,
studentica sam medicine u Zagrebu i željela bih volontirati, prvenstveno u radu s djecom oboljelom od raznih bolesti ili sindroma.
Molim vas da me obavijstite u kakve se programe mogu uključiti.
Hvala happy

Savjetodavna linija, za djecu

26.01.2011. 19:25

Drage cure,

Drago mi je za vidjeti da se interesirate za volontiranje kroz rad s djecom kojoj je to najpotrebnije i to je za svaku pohvalu. Pogotovo me je razveselila informacija da smo dobili izravan odgovor i pohvalu od osobe kojoj je Hrabri telefon zapravo pomogao!
Hrabri telefon zbog svojih specifičnosti kao što je telefonsko savjetovanje i grupni rad s djecom, angažira volontere koji su studenti ili profesionalci pomagačkih struka poput psihologije, edukacijsko-rehabilitacijskog faksa ili socijalnog rada. Ako vas zanima baš volontiranje na Hrabrom telefonu, mi često sudjelujemo na različitim događanjima, manifestacijama i akcijama te u tom vremenu trebamo pojačanu pomoć kao što je npr. stajanje na štandu, dijeljenje naših promotivnih i edukativnih materijala i sl. Ukoliko želite pomoći na taj način, slobodno se javite na e-mail info@hrabritelefon.hr.
Zapravo preporučam da se obratite Volonterskom centru Zagreb koji se nalazi na adresi Ilica 29, od njih ćete dobiti najviše informacija o tome gdje možete raditi s djecom. Također im se možete javiti na broj 01/ 3013 736 ili na besplatni volonterski telefon 0800 400 005 svakim radnim danom od 11:00 do 15:00. Ako vas nešto više zanima možete i posjetiti njihovu stranicu na http://www.vcz.hr/.
Sretno!
Vaš Hrabri Telefon