HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Zlostavljanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lea

17.06.2005. 13:04

Poštovanje,

Svjedok sam zlostavljanja u jednoj obitelji u svojoj zgradi. Ne znam o kome je riječ ali gotovo svaku večer čujem kako dijete vrišti i doziva majku dok tata urliče i tko zna što još čini.
Rado bih pomogla, ali ne znam o kome je riječ. Razmišljam otome da zalijepim plakat Hrabrog telefona na sve ulaze u zgradi, kako bi to nadam se motiviralo dijete ili majku da se jave i pomognu si. Imate li vi pametniji prijedlog?
Mama Lea

Marija Krmek, prof.

24.06.2005. 14:57

Poštovana,

Da biste pomogli djetetu nužno je da se o događajima koje ste opisali obavijesti Centar za socijalnu skrb. Mislim da je Vaša ideja s posterima super, a za naše postere možete nazvati ured Hrabrog telefona na broj 37 93 000 i mi ćemo Vam ih poslati.
Još što možete učiniti je da kad čujete vikanje pozovete policiju pa će oni možda biti u mogućnosti otkriti otkud dolazi galama. Ili ako saznate o kome se radi možete nazvati Hrabri telefon i anonimno prijaviti što se događa. Na taj način možete zaštititi sebe ako Vas je strah, ali za prijavu preko Hrabrog telefona trebate znati o kome se radi i opisati našim volonterima što ste čuli ili vidjeli. Što više činjenica čini prijavu vjerodostojnijom i na taj način postoji više šanse da se nešto i promijeni.
Svaka čast što se brinete za dijete kojem je potrebna pomoć te se nadam da ćete i dalje ustrajati i nećete odustati.

Srdačan pozdrav

jabuka

16.07.2005. 15:05

moja je ideja da pokušate saznati odakle dolazi buka, nazovete policiju, a odete do stana iz kojeg dopire vrištanje i pozvonite da se ukućani smire i galama prekine... tada će već doći policija i sredit ćete stvari...