Kardijalna kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 51 | Broj poruka: 108

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


lupanje


Autor Poruka

Snezana

08.03.2002. 22:49

Postvani,
Imam 27 godina i godinu dana unatrag osijecam kao da mi srce ulazi negdje duboko, tom prilikom lupa jace, ali nekako dublje i usporeno, ne mogu uzeti vazduh radi te senzacije, koja traje svega nekoliko sekundi.Nekad se ponavlja 2-3 puta za redom i prestane, kao da nije bilo.Cestota nije velika, ali me veoma uznemirava ta pojava.Ne osijecam nikakve druge tegobi i bolove.Radila sam EKG, u redu je.Zasto osijecam to onda i sto da poduzmem?

Dr Darko Anić

29.03.2002. 12:35

Prema opisu radi se o simptomu koji se stručno zove "palpitacija", a povezan je njačešće sa srčanim preskakanjem ili "ekstrasistolama". Obzirom na Vašu dob, te činjenicu da nemate drugih smetnji, vjerojatno se radi o bazazlenom problemu, njačešće vezanom uz neurovegetativnu nestabilnost, na koji treba obratiti pažnju samo ukoliko se pogoršava (tegobe postaju učestale), te ukoliko se uz njega javljaju i druge smetnje, najčešće slabo podnošenje napora. U tom bi slučaju trebalo prvo nastojati registrirati poremećaj EKG-om. Smatram da za sada nemate razloga za zabrinutost.