Kardijalna kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 51 | Broj poruka: 108

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


probadanje


Autor Poruka

Goran

24.02.2002. 18:37

Imam 24 godine, i prije desetak godina povremeno sam osjecao "lagano probadanje" kod srca i nakon pretraga (EKG...) lijecnici su rekli da je rijec "stezanju misica" prilikom rasta i da nije rijec o bolesti, odnosno da nema nepravilnosti u radu srca. Nije mi propisana terapija. Danas mi se jos povremeno, jako rijetko javlja "probadanje" koje se gotovo ni ne osjeca. Buduci da bih zelio obaviti operaciju korekcije nosa, zanima me da li je gore navedeno kontraindikacija i u slučaju da se na EKG-u ne pokažu "smetnje" u radu srca ? I da li se preporuča opća ili lokalna anestezija. Hvala.

dr. sc. Darko Anić

25.02.2002. 10:55

"Probadanje srca" i osjećaj "preskakanja srca" relativno su česti simptomi u adolescentnoj dobi, i u većini slučajeva ne zahtjevaju liječenje. Uvijek se je dobro povremeno prekontrolirati, da se izbjegne eventualno pogoršanje stanja. Što se tiče vašeg operativnog zahvata, običeno se prije svakog zahvata bolesnika pošalje na pregled interniste, koji odluči da li postoji kontraindikacija za zahvat. Odluku o općoj ili lokalnoj anesteziji donosi anesteziolog u konzultaciji s kirurgom.

Napominjem da sam ja kirurg, a vaše se pitanje u potpunosti odnosi na internistički pregled, pa molim da se za detaljnije informacije javite internisti-kardiologu.