Kardijalna kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 51 | Broj poruka: 108

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nepravilan rad


Autor Poruka

Nina

01.09.2002. 21:30

Kao što sam u naslovu napisala imam nepravilan rad srca. To traje povremeno već cijelu godinu, prije nisam nikad imala takve probleme.

Čula sam da se to nazivaju palpitacije srce, naime odjednom mi se poremeti ritam rada srca, postane nekako dubok i svaki 3-4 otkucaj udari drugačije i jače a onda nastavi normalnim ritmom. Nekada to traje po pola sata, nekada i po cijeli dan povremeno, a onda sve normalno tjedan dana. Nekada je u redu i više dana pa se opet javi, a traje ili samo jednom u danu ili danima. Nekako sam na to već navikla, ali mi se ipak čini da je to prečesto. Nema nekakvog pravila kada se to događa, mada mogu povezati nekada sa nekakvom emocijom. Dosta me umara kada se to događa.
Naravno bila sam na EKG i snimanju, sve je u redu. Mislila sam zatražiti 24 sata holter, ali mislim da nema smisla jer možda tada bude rad pravilan.
Zahvaljujem unaprijed na Vašem mišljenju.

dr. sc. Darko Anić

09.10.2002. 00:17

Vaše pitanje u nadležnosti je interniste-kardiologa. Sa svoje strane preporučio bih Vam da učinite kardiološki pregled/obradu i prekontrolirate enzime štitnjače (TSH, T4, T3), te da učinite Holter ako Vam se to sve češće dešava. Niste naveli koliko imate godina, kakav Vam je metabolizam i krvni tlak. Možda se u Vašem slučaju radi o neurasteniji, tj. srčanoj neurozi, što ne zahtijeva poseban tretman, osim eventualnih manjih doza beta-blokatora. No, to je u nadležnosti kardiologa.